SES İzmir: Üyelerimizin açığa alınması kabul edilemez
DEÜ hastanesinden açığa alınan Arzu Sert ve Günseli Uğur, sağlık emekçilerine yönelik hukuksuz baskılara karşı mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

SES İzmir Şubesi DEÜ Hastanesi SES iş yeri temsilcisi Günseli Uğur'un ve SES üyesi Arzu Sert'in uzaklaştırma kararına ilişkin basın açıklaması yaptı. Açıklamaya İzmir Tabip Odası Başkanı Lütfi Çamlı da katıldı.

‘SAĞLIK EMEKÇİLERİNİ ANMAK SUÇ DEĞİLDİR’

SES İzmir Şube binasında yapılan basın açıklamasını SES İzmir Şubesi eş başkanı Erkan Batmaz okuyarak, "Pandemi sürecinde yitirdiğimiz sağlık emekçilerini anmak suç değildir" diyerek sözlerine başladı. Batmaz, "Bugün gelinen noktada 5 Mart Cuma günü öğlen yemeği saatlerinde hastane yemekhanelerinde, sendikamızın aldığı karar doğrultusunda covid-19 nedeni ile kaybettiğimiz 385 sağlık emekçisi için saygı duruşu çağrısı yaptığımız bir sendikal kararımız doğrultusunda, Dokuz Eylül Üniversite Hastanesi yemekhanesinin içerisinde bir dakikalık saygı duruşu yapıldı. Akabinde açığa alınma kararının çok hızlı bir şekilde 8 Mart Pazartesi günü üyelerimize tebliğ edildi" diyerek uzaklaştırma sürecini anlattı.

‘BU KARAR YOK HÜKMÜNDEDİR’

Verilen kararın gerekçesinin bildirilmediğini hatırlatan Batmaz, "Açığa alınma gerekçesi olarak üyelerimiz hakkında başlatılan soruşturmanın selameti açısından denmekte, fakat haklarında açılmış veya üyelerimize sözlü veya yazılı tebliğ edilmiş herhangi bir soruşturma bulunmamakla birlikte, sonradan açılacak bir soruşturmanın tedbiri olarak hangi neden ile arkadaşlarımız açığa alındığı henüz beyan edilmemektedir. Bu karar hem hukuk nezdinde hem de sendikal mücadelemiz açısından yok hükmündedir" dedi.

Derhal bu hatadan dönülmesi gerektiğini vurgulayan Batmaz, "Pandemi ile mücadelenin en önündeki sağlık emekçilerine kulak verin. Bilinmelidir ki benzer tutum devam ettiği sürece bizler arkadaşlarımız işlerine geri dönene kadar yan yana durmaya, haklı ve meşru mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

‘MÜCADELEMİZ SÜRECEK’

Açıklama sonrası konuşan SES iş yeri temsilcisi Günseli Uğur, uzaklaştırma kararının sürecini anlattı. Uğur sürgün ardından görev yerine döndüğünde mahkeme kararına rağmen önce hastane içinde de yerinin değiştirildiğini belirterek, "Bütün bunların amacı Günseli Uğur ya da Arzu Sert'e yönelik değil, her türlü birlikte mücadelenin önünü kesmektir. Hukuki mücadelemiz de alanlardaki mücadelemiz de devam edecek" diye konuştu.

‘HAKLI MÜCADELEMİZİN ARKASINDAYIZ’

SES üyesi Arzu Sert ise yeni atanan bir sağlık emekçisi olduğunu söyleyerek, "Geldiğimiz noktada sadece yitirdiğimiz sağlık emekçilerini andığımız 1 dakikalık saygı duruşuna bile tahammül edemiyorlar. Sağlık emekçilerine yönelik koruyucu veya önleyici bir yasa tasarısı da söz konusu değil. Sağlık emekçilerini alkışlayanlar ile saygı duruşuna tahammül edemeyenler aynı kişilerdir. Bizler haklı mücadelemizin arkasındayız. Bu hukuksuzluğun karşısında olarak sağlık emekçilerinin sesini yükselteceğiz" dedi.

‘GÜNSELİ VE ARZU ARKADAŞLARIMIZIN YANINDAYIZ’

İzmir Tabip Odası Başkanı Lütfi Çamlı işe, "Başlangıçta siz bizim kahramanımızsınız diyen yöneticiler geldiğimiz noktada saygı duruşuna tahammülsüz. Sağlık çalışanlarının hak arama eylemleri suçmuş gibi değişik cezalandırma yöntemleri uygulandı. Hastane bahçelerinde ve çevresinde açıklama yapmak bile yasak. Bütün bunlar bizi yıldıramayacak. Halkın sağlık hakkı için, sağlık emekçilerin hakkı için mücadeleye devam edeceğiz. Günseli ve Arzu arkadaşımızın yanındayız" diye konuştu.

Fotoğraf: Dilek Omaklılar/Evrensel


İlgili haberler
DEÜ Hastanesi SES işyeri temsilcisi Günseli Uğur g...

Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi SES işyeri temsilcisi Günseli Uğur sürgün edilmesinin ardından ka...

DEÜ SES İşyeri Temsilcisi Günseli Uğur katıldığı e...

DEÜ Hastanesinde ek ödemelerdeki adaletsizliklere karşı yapılan eylemlere katılan SES İşyeri Temsilc...

Sürgünler kadın kamu emekçilerini nasıl etkiliyor?

Okulların açılmasına kısa bir süre kala yüzlerce öğretmen sürgün edildi. Eğitim Sen, aile bütünlüğün...