Sakarya Kadın Platformu: Haklarımızdan asla vazgeçmiyonuz
Sakarya Kadın Platformu, yaptığı açıklamada ‘1 Temmuz’a kadar haklarımızı, hayatımızı, İstanbul Sözleşmesini savunma mücadelemizi alanlarda, sokaklarda, meydanlarda sürdüreceğiz’ dedi.

Sakarya Kadın Platformu üyeleri, bugün İstanbul’da gerçekleştirilen ve İstanbul Sözleşmesinin fesh edilmesine yönelik yapılan büyük mitingle ilgili basın açıklaması yaptı. Atatürk Bulvarında yapılan bazın açıklaması platform üyesi kuruluşların üyeleri katıldı. Sakarya Kadın Platformunun dönem sözcüsü Yasemin Hacıeyüpoğlu tarafından okulanan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

 YOLUMUZU KESEMEZSİNİZ

Bugün İstanbul’da gerçekleştirilen Büyük Kadın Mitingine İstanbul Valiliği son hafta pandemiyi bahane ederek izin vermediğini açıkladı. Çarşamba günü mitingi 1000 kişiyle sınırlı tuttuğunu, Perşembe günü de kişi sınırlamasını kaldırdığını söyledi. Amacı şuydu: Ülkenin dört bir yanından İstanbul’a gelecek kadınların yollarını kesmek. Çünkü pazartesi pandemiyi bahane ederek mitingi yasaklayan zihniyet Perşembe günü pandeminin ortadan kalktığını mı düşündü? Bizim yolumuzu kesemezsiniz. Biz de ülkenin dört bir tarafını miting alanına çeviririz. Çünkü biz; İstanbul Sözleşmesinin vazgeçmiyoruz.

KABUL ETMİYORUZ!

Şiddetin, kadın katliamının, tecavüz ve tacizlerin artarak sürdüğü, kadına karşı tüm şiddet biçimlerinin sıradanlaştırıldığı, LGBTİ+’ların sistematik olarak hedef gösterildiği bir ortamda, sözleşmenin kaldırılmasını gündeme getirmek tüm bu suçlara zemin hazırlamak demektir. Bu girişimin arkasından, 6284’ün etkisiz hale getirilmesi, boşanan kadının yoksulluk nafakasının kısıtlanması, çocuk istismarcılarının affedilmesi, tecavüzcü ile evliliğin yeniden getirilmesi ve evlilik yaşının 16’nın da altına, çocuklarla cinsel ilişki yaşının 15’in de altına indirilmesi, şiddet suçlarında belge istenmesi, çocuk cinsel istismarı ve tecavüz suçlarında kadına karşı şiddet suçlarında “somut delil” aranması, aile arabuluculuğu gibi temel haklara saldırıların gündeme alındığını biliyoruz. Açık açık ilan ediyoruz: Kazanılmış haklarımızın hiçbirinden vazgeçmiyoruz.

MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK!

 1 Temmuz’a kadar haklarımızı, hayatımızı, İstanbul Sözleşmesini savunma mücadelemizi alanlarda, sokaklarda, meydanlarda sürdüreceğiz. 1 Temmuz’dan sonra da sözleşmeyi nasıl kazandıysak öyle savunacağız. Toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlandığı, erkek adalet değil, gerçek adaletin uygulandığı, demokratik bir hukuk devletinde eşit, özgür ve şiddetten uzak bir yaşam sürmek hakkımız!”

Haber-Fotoğraf: T54.com.tr 


İlgili haberler
Balıkesir Kadın Platformu: Maltepe’deki kadınlara...

Balıkesir Kadın Platformu İstanbul’a gidemeyen kadınlarla eş zamanlı olarak İstanbul Sözleşmesi’nden...

İskenderun Kadın Platformu: Sözleşme bizim vazgeçm...

İskenderun Kadın Platformu, İstanbul Sözleşmesi’ne ilişkin düzenlediği eylemde ‘Vazgeçmiyoruz’ dedi.

Denizli'deki İstanbul Sözleşmesi eyleminde 'Deniz...

‘Deniz Poyraz, çocuklarının gözü önünde öldürülen Hafize Kurban isyanımızdır. İstanbul Sözleşmesi’nd...