Şahmaran Kadın Platformu'ndan 25 Kasım açıklaması
Şahmaran Kadın Platformu, 25 Kasım dolayısı ile yaptığı açıklamada kadınları birlikte mücadele etmeye çağırdı.

Mardin Şahmaran Kadın Platformu, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla açıklama yaptı. Mardin Barosu Konferans Salonu’nda yapılan açıklamaya kadınlar katılırken, metni platform üyesi Gülizar İpek okudu.

Dünyanın her yerinde kadınların şiddete karşı toplumsal mücadele yürüttüğünü belirten İpek, ataerkil kapitalist sistemin yarattığı eşitsizlikler, ayrımcılıklar, taciz, tecavüz ve savaşlara karşı mücadele etmeye devam edeceklerini söyledi. Kadına yönelik şiddet ve kadın kazanımlarına saldırıların artmasının en büyük sebebinin erkek egemen sistemin kadın düşmanı politikaları olduğunu kaydeden İpek, "İstanbul Sözleşmesi'nden tek kişinin kararıyla hukuksuz bir şekilde imzanın çekilmesi; erkek egemen sistemin kadın düşmanı politikalarının ve saldırılarının daha da şiddetlenmesine neden olmuştur" dedi.

Kadınların İstanbul Sözleşmesi'nden Türkiye'nin çıkmasına dair kararı tanımadıklarını ifade eden İpek, 6284 sayılı Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesine Dair Kanunu’nda uygulamamakta olduğunu ifade etti. İpek, kadınlara mücadeleyi yükseltmek ve kadın kazanımlarını korumak için birlikte mücadele çağrısında bulundu. 

Fotoğraf: Şahmeran Kadın Derneği

İlgili haberler
Didim Kadın Platformundan 25 Kasım’a çağrı: Bizi k...

Didim Kadın Platformu, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü...

Sultangazi Kadın Dayanışması 25 Kasım eylemi: Hakl...

Sultangazi Kadın Dayanışması 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü’ne giderken ‘Haklar...

Eskişehir Demokratik Kadın Platformu: 25 Kasım’da...

Eskişehir Demokratik Kadın Platformu, ‘Şiddete, yoksulluğa, eşitsizliğe karşı mücadele ve dayanışmay...