‘Prosedür’ dediler, iki kez çıplak arama yaptılar
HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, JW Marriott isimli otelde otelde işçilere dönük yapılan çıplak arama iddialarını Meclis gündemine taşıdı

İstanbul Ataköy’de bulunan JW Marriott isimli otelde kat görevlisi olarak çalışan bir kadın işçinin iki kez çıplak aramaya maruz kaldığı iddia edildi. İddialara göre, otelde konaklayan bir müşterinin parasının kayıp olduğunu söylemesi üzerine, odayı temizlediği için şüpheli ilk isim olarak görülen kadın işçi ilk önce güvenlik görevlileri tarafından çağrıldı, herhangi bir şey görmediğini söylemesine rağmen “prosedür” olduğu söylenerek çıplak aramaya maruz kaldı.
Üstünde hiçbir şey bulunamayan işçi kendi çalıştığı departmanın müdürüne ve şefine bu durumu anlattı. Suçlu muamelesi görmeye devam eden kadın işçi, üstünden bir şey çıkmadığı için çalıştığı kata geri gönderildi.
Daha sonra tekrar çağrılarak yine çıplak aramaya maruz kalan kadın işçi, bu kez otelin dışına atılmak istendi. 

MECLİS GÜNDEMİNE TAŞINDI
 HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, otelde işçilere dönük yaşanan çıplak arama iddialarını Meclis gündemine taşıdı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Başaran’ın yanıtlanmasını istediği sorulardan bazıları şunlar:
- “JW Marriott isimli otelde kat görevlisi olarak çalışan kadın işçiye çıplak arama dayatılmasıyla ilgili bir soruşturma başlatıldı mı?
- Çıplak aramanın prosedür olduğunu söyleyenler hakkında işlem başlatıldı mı?
- Sosyal medya paylaşımlarına hangi gerekçeyle erişim engeli getirildi?
- Otel yönetimine yönelik bir yaptırımınız olacak mı?”
 müdürün odasına gitmeye çalışan kadın işçiye bu kez herkesin içinde çıplak arama dayatıldı. Yaşanan olaya ilişkin sosyal medya paylaşımlarına ilişkin ise erişim engeli getirildi.

Fotoğraf: DHA