Patronun silahlı saldırısına kadın işçilerden tepki
Akar Tekstil patronu, işçi temsilcilerine silahlı saldırıda bulundu. DERİTEKS Genel Başkanı Makum Alagöz yaralandı. Hastane önünde bekleyen kadın işçiler Ekmek ve Gül'e konuştu.

İzmir Çiğli Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Akar Tekstil patronu, işçilere silahlı saldırdıra bulundu. DERİTEKS Genel Başkanı Makum Alagöz yaralandı.

Uzun zamandır işçilerin haklarını vermeyen Akar Tekstil patronu, konkordato ilan ettikten sonra fabrikadaki makineleri taşımaya başladı. İçeride ücretleri ve sosyal hakları kalan işçiler bugün sendika binasında toplantı gerçekleştirdi.

Edinilen bilgiye göre, patron sendika yöneticilerine ve işçilere silahlı saldırıda bulundu ve DERİTEKS Genel Başkanı Makum Alagöz'un yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

Saldırının ardından Akar Tekstil'de çalışan kadın işçiler hastane önünden tepkilerini dile getirdi:

⬛️"Bir aydır bu sürecin içerisindeyiz. Patron sürekli sendika temsilcilerine tehdit ve saldırıları oluyordu. Bugün hep birlikte karar vermek üzere fabrikaya gittik ve sonuç yaşananlar oldu"
⬛️"Perşembe günü beyaz yakalar ellerine ne geçtiyse taşımaya başladılar ve açıklama yapılmadan paydos yapıldı. Pazartesi açıklama olacağı ve maaşımızın yatacağı söylendi ancak yatmadı. Bir haftalık ücretsiz izin dediler ancak biz işçiler bunu kabul etmiyoruz"
⬛️"Zaten planlı bir saldırıydı. Patron saldırının ardından sendika başkanımıza 'şimdi mutlu musun?' diye sordu."