Panayır Mahallesinde 8 Mart etkinliği yaptı
Panayır’da kadınlar 8 Mart etkinliğinde buluştu. 100’ü aşkın kadının katılımıyla yapılan etkinlikte yerel seçimler konuşuldu, Panayırlı kadınlar 8 Mart ile ilgili tiyatro gösterisi yaptı.

Bursa’nın Panayır Mahallesi’nde kadınlar 8 Mart’ı coşkuyla kutladı. Panayır Cemevi Kadın Kolları ve Ekmek ve Gül okurlarının çağrısıyla düzenlenen etkinliğe kadınların ilgisi yoğun oldu. Yüzü aşkın kadının katıldığı etkinliğe CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal ve Panayır Cemevi Başkanı Yılmaz Kaya’da katılarak söz aldı. 8 Mart’ın tarihsel öneminden bahsedilerek başlanan etkinlik, kadınların kendilerinin oynadığı tiyatro gösterisi ve Eğitim Sen Kadın Sekreteri Berna Yeşiltepe’nin toplumsal cinsiyet üzerine sunumu ile devam etti.

Kadının toplumdaki konumu, yerel yönetimlerde kadın adayların sayısının az oluşu ve kentte kadına ayrılan yerin darlığı konuları üzerinde duruldu. Kadınların yerel yönetimlere eşit katılamadığı, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasının yerel yönetimlerin görevinin olması, kadın dayanışma evleri ve eğitim alanlarının kurulması, yaşlılar için bakım evleri, şiddete uğrayan kadınlar için sığınmaevlerinin açılması gibi maddeleri olan Bursa Demokrasi Güçlerinin belediye başkan adaylarına sunduğu kent sözleşmesinden de bahseden Yeşiltepe, seçimlerde de cinsiyet eşitliğine inanan adayların yanında olmanın kadınları bir adım daha ileriye götürebileceğini söyledi.

Üç farklı oyun çıkaran Panayırlı kadınlar etkinliklerine coşkuyla devam ederken, 8 Mart’ta 19.00’da Setbaşı Mahfel’den Orhangazi Parkı’na yürüyerek yapılacak Emekçi Kadınlar Günü eylemine çağrı yaptı.




İlgili haberler
Gebze: ‘Kadınlar yan yana geldikçe güçleniyor’

Gebze Ekmek ve Gül Grubunun çağrısıyla kahvaltıda buluşan kadınlar Flormar direnişini, yerel seçimle...

Esenyalı: 700’ü aşkın kadın 8 Mart şenliğinde bulu...

Esenyalı Kadın Dayanışma Derneğinin kurulduğu günden beri geleneksel hale getirdiği 8 Mart şenliğind...

Kahvaltıda buluşan Bursalı kadınlar, bildiri dağıt...

Bursa Kadın Platformu 8 Mart’a giderken bir kahvaltı düzenledi. Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla da ka...