Özge Yetimoğulları'nın ölümünde şüpheli A.Y. beraat etti
Evinin dördüncü katından düşerek şüpheli şekilde hayatını kaybeden Özge Yetimoğulları'nın ölümüne ilişkin davanın karar duruşması bugün görüldü. Şüpheli A.Y. beraat etti.

Şüpheli şekilde hayatını kaybeden Özge Yetimoğulları'nın ölümüne ilişkin Yetimoğulları'nın evli olduğu erkek A.Y.'nin yargılandığı davanın karar duruşması bugün görüldü. Mahkeme heyeti A.Y.'nin beraat etmesine karar verirken gerekçeli kararı önümüzdeki günlerde açıklayacak. Yetimoğulları'nın ailesi ise karara karşı istinafa başvuracak.

Ne olmuştu?

Bursa’nın Yunuseli Mahallesi Basın Sitesi’nde 7 Temmuz 2024’te sabaha karşı saat 04.45’te 39 yaşındaki Özge Yetimoğulları, evinin dördüncü katındaki balkonundan düşerek şüpheli şekilde hayatını kaybetti.

Olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında, Yetimoğulları’nın eşi A.Y. olaydan üç gün sonra şüpheli sıfatıyla tutuklandı. Dosyaya gizlilik kararı getirilirken, çevrede yaşayan komşular olay öncesinde evden gelen gürültü sesleri duyduklarını ifade etti.

Kadınlar Özge için adliyedeydi

Özge Yetimoğulları’nın ölümüne ilişkin davanın karar duruşması bugün Bursa Adliyesi’nde görülürken, duruşma öncesinde adliye önünde bir araya gelen kadınlar, etkin soruşturma ve gerçek adalet talebiyle basın açıklaması yaptı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bursa Kadın Platformu olarak bir kez daha sesleniyoruz: Kadınların şüpheli ölümleri kader değildir. Gerçekler örtbas edilemez. Özge Yetimoğulları’nın şüpheli ölümünün tüm yönleriyle, etkin ve şeffaf bir şekilde soruşturulmasını; delillerin titizlikle incelenmesini ve sorumluların hak ettikleri cezayı almasını istiyoruz.

Bugün yapılacak karar duruşmasında, Özge için ve yaşam hakkı elinden alınan tüm kadınlar için erkek adaletinin değil gerçek adaletin uygulanmasını bekliyoruz. Bu davanın takipçisiyiz. Özge Yetimoğulları için adalet sağlanana kadar susmayacağız.”

Fotoğraf: Bursa Kadın Platformu

İlgili haberler
Bursa’da kadınlar Özge Yetimoğulları için adalet istiyor

Bursa'da Özge Yetimoğulları isimli kadın 7 Temmuz'da 4. kattaki evinin balkonundan şüpheli şekilde düşerek hayatını kaybettiği davada evli olduğu erkek A.Y. hakim karşısına çıktı.

Zübeyde Karakoç’un şüpheli ölümüne kadınlardan tepki

Geçtiğimiz hafta şiddet gördüğü erkek arkadaşıyla yaşadığı evde şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden Zübeyde Karakoç için kadınlar basın açıklaması yaparak tepki gösterdi.

Irak’ta şüpheli kadın ölümleri kayıtlara ‘intihar’ olarak geçiyor

Irak’ta 2020 yılında 276 kadın yaşamına son vermişti. İnsan Hakları Komisyonu eski üyesi Büşra el-Ubeydi de daha önce intihar adı altında yaşanan şüpheli kadın ölümlerine dikkat çekmişti.


Editörden