Özak Tekstil İşçileriyle Dayanışma Platformu kuruldu
Emek ve demokrasi güçleri eylemlerini İstanbul’a taşıyan Özak Tekstil işçilerinin direnişini güçlendirmek amacıyla “Özak Tekstil İşçileriyle Dayanışma Platformu” kurdu.

Sendika seçme özgürlükleri engellenerek işten çıkarılan Özak Tekstil işçilerinin verilmeyen haklarını almak için İstanbul’da Özak Holding önünde başlattıkları eylem sürüyor. Emek ve demokrasi güçleri eylemlerini İstanbul’a taşıyan Özak Tekstil işçilerinin direnişini güçlendirmek amacıyla “Özak Tekstil İşçileriyle Dayanışma Platformu” kurdu.

Çeşitli siyasi parti ve sendika temsilcilerinin katılımıyla KESK’e bağlı Eğitim Sen İstanbul 3 No’lu Şube’de gerçekleşen toplantıda eylemlerin yol haritası ve direnişteki işçilerle güçlü bir dayanışmanın örgütlenmesine ilişkin planlar yapıldı. İşçilerin bir an önce kazanması için birlikte hareket etme kararı alan platform önüne şehir meydanlarında kitlesel eylemler, sosyal medya çalışması ve dayanışma ziyaretleri koydu.

Platform 28 Ocak Pazar günü Bakırköy Meydanı’nda kitlesel basın açıklaması yaparak Özak Tekstil işçilerinin sorunlarını ve taleplerini kamuoyuyla paylaşacak.

KESK Şubeler Platformu, Basın-İş, Dev Yapı-İş, DGD-SEN, İDD, Liman-İş, Limter-İş, TEHİS, Mağaza Market-Sen, Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası, EHP, EMEP, Sol Parti, TİP, TKP, Halkevleri ve TÖP Özak Tekstil işçileriyle dayanışma platformunda yer aldı.

Fotoğraf: BİRTEK-SEN

İlgili haberler
Özak Tekstil işçileri eylemlerini İstanbul'a taşıd...

Direnişlerine devam eden Özak Tekstil işçileri, İstanbul’da bulunan Özak Holding’in önünde basın açı...

Özak Tekstil işçisi kadınların var olma mücadelesi...

BİRTEK-SEN üyesi bir kadın işçinin işten atılmasıyla başlayan ve yaklaşık 1 ayı geride bırakan Özak...

Tekstil işçisiyken de depremzedeyken de mücadeleni...

'Ben iş yerimden de şehrimden de keyfimden ayrılmamıştım. Onca baskıya, zor çalışma koşullarına rağm...