Özak Tekstil direnişi büyüyor| 10. günde fabrika içinde çalışan işçiler de direnişe çıktı, üretim durdu
Özak Tekstil işçilerinin direnişine fabrikada çalışan 20 işçi daha katıldı. Jandarma dışarıdaki işçilere müdahalede bulundu, gözaltına alınan 24 kişi serbest bırakıldı.

Urfa’da sendikal haklarını almak ve insanca koşullarda çalışmak için fabrika önünde direnişte olan Özak Tekstil işçilerinin mücadelesi 10’uncu gününde büyüyerek sürüyor.

Bu sabah fabrika önünde direnişlerinin 10’uncu gününde olan işçiler, 08.00-16.00 vardiyası için içeri işçi alınmasını engellemeye çalışırken jandarma coplarla işçileri ve BİRTEK-SEN yöneticilerini darbetti, biber gazı kullandı. BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen, sendika yöneticileri Deniz Kar, Mazlum Ayçiçek ve 21 işçi gözaltına alınırken yaralanan işçilere ambulansta ilk müdahale yapıldı. Gözaltına alınanlar işlemlerinin ardından öğleden sonra serbest bırakıldı.

FABRİKA İÇİNDE ÇALIŞAN İŞÇİLERİN BÜYÜK ÇOĞUNLUĞU DA GREVE KATILDI, ÜRETİM DURDU
Jandarmanın direnişteki işçilere zor kullanmasının ardından sabah vardiyası için fabrikaya giren işçiler de direnişe destek vermek üzere dışarı çıkmak istedi. Vardiya müdürlerinin baskı ve hakaretlerle kapıları kilitleyerek kendilerini engelleme çabalarına karşın fabrika içindeki işçilerin büyük bölümü de greve katıldı ve üretim durdu. Dikim, sevkiyat ve paketleme bölümünde çalışan ve direnişe yeni katılan işçiler "Bu bir onur meselesine döndü. Sabah vardiyasında dışarıda direnişte olan işçi arkadaşlarımız tekmelendi, coplandı. Bizim vicdanımız bunu kabul etmedi ve direnişe katıldık” dedi.
Patronun grevi kırmak için işe aldığı ve Öz İplik İş’e üye yapılan 50’ye yakın işçinin de üretimin ve sevkiyatın durması sonrası patron tarafından eve gönderileceği söylendi.
‘PATRONA SESLENİYORUZ, YOL YAKINKEN SENDİKAYI KABUL EDİN!’
BİRTEK-SEN Yöneticisi Çayan Dursun, yaptığı açıklamada fabrika içerisinde üretime devam eden işçilerin büyük bölümünün de bugün greve katıldığını belirterek "Direnişimize yeni katılan arkadaşlarımıza da sendikamız BİRTEK-SEN’e üye olmaları çağrısını yapıyoruz. Biz kazandık, direne direne kazandık. Bugüne kadar sürdürdüğümüz disiplinli duruşumuzu bundan sonra da sürdüreceğiz. Buradan patrona sesleniyoruz, yol yakınken gelin bizimle masaya oturun, sendikayı kabul edin." dedi.
BURADAYIZ, DİRENMEYE DEVAM EDECEĞİZ, KAZANACAĞIZ!

İçeride bulunan işçilerin büyük çoğunluğunun da greve çıkmasıyla birlikte fabrikada üretim durdu. Gözaltına alınanlar serbest bırakıldı.  

Serbest bırakıldıktan sonra konuşan kadın işçilerden biri şunları söyledi: Desteğe gelen arkadaşlar var, biz içerideyken haberleri geldi çok mutlu olduk, çok sıkıntı yaşadık ama iyiyiz buradayız, direnmeye devam edeceğiz, kazanacağız!

SEVDA KARACA: DİRENİŞİN SESİNİ DAHA ÇOK BÜYÜTELİM

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Özak Tekstil işçisi kazanırsa tüm işçi sınıfı kazanır” dedi ve direnişin sesini daha çok büyütme çağrısı yaptı. Karaca’nın paylaşımı şöyle:

“Özak Tekstil’de dayanışma da direniş de büyüyor! Emek düşmanı, kadın düşmanı, işçi düşmanı iktidar, devletin tüm olanaklarını Özak patronunun ayaklarına serdi, valisi, jandarması, polisi, İŞKUR’u patron için seferber oldu. Özak işçileri yılmadı, birliğini bozmadı, iradesine sahip çıktı. Ülkenin dört bir yanında da işçiler, emek dostları Özak Tekstil işçilerinin sesine ses oldu. Özak Tekstil işçisi kazanırsa tüm işçi sınıfı kazanır. Direnişin sesini daha çok büyütelim! #ÖzakDirenişineSesVer”

DİLAN KUNT AYAN: ÖZAK İŞÇİSİNİN HAKLI DİRENİŞİ KAZANCAK

HEDEP Urfa Milletvekili Dilan Kunt Ayan da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla işçilerin direnişine destek verdi: “Bu iktidar patronların, güçlülerin, emek hırsızlarının iktidarı olsa da Urfa Özak işçisinin baskı ve mobbinge karşı, sendika hakkı için sürdürdüğü haklı direnişi kazanacak! Sermaye sınıfının bekçilerine dönen kolluğun gücü bir kez daha patronlara değil hakkını arayan işçilere yetti.”

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Özak Tekstil direnişi büyüyor| 10. günde fabrika i...

Özak Tekstil işçilerinin direnişine fabrikada çalışan 20 işçi daha katıldı. Jandarma dışarıdaki işçi...

Sendika değiştirdiği için işten atılan Sarar Giyim...

Sendika değiştirdiği için işten çıkarılan Eskişehir'den tekstil işçisi kadınlar, Urfa'da sendikal ha...

Eski Özak işçisi yazdı: Yoğun çalışma ve mesailer...

Eski Özak Tekstil işçisi Merve Dizgin, yoğun ve aralıksız mesaileri, kod 50 ile işten çıkarılmasını...