Özak Tekstil direnişi 25'inci gününde | 'Kazanacağımızı biliyoruz'
Özak Tekstil işçilerinin direnişi 25'inci gününde sürüyor. BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen, Levi's'ın ikircikli tutumuna tepki gösterdi. İşçiler, Belediye Başkanı Beyazgül'e "Sözünü tut" dedi.

Özak Tekstil işçilerinin sendikal hakları ve insanca çalışma koşulları için başlattıkları direniş 25'inci gününde sürüyor. İşçilerin direnişi kararlılıkla devam ederken işçilerle dayanışma da büyüyor. Bugün işçilerin öğle yemeği KESK tarafından karşılandı.

bugün Şanlıurfa Ticaret Odası Yönetim Kurulu üyeleri ve meclis üyelerinden oluşan bir heyet direniş alanını ziyaret etti. İşçilerin mücadelesinin haklı olduğunu ifade eden heyet, Özak patronu ile de görüşmeye çalıştıklarını ancak görüşemediklerini söyledi.

Direniş alanında konuşan BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen, bir kez daha Özak'ın üretim yaptığı Levi's'ı sorumluluk almaya çağırdı, "Markanın ikircikli durumunun farkındayız" dedi.

Özak Tekstil işçileri, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'e "Sözünü tut" çağrısında bulundu.

Geçen hafta belediye binasında, aralarında Beyazgül'ün de olduğu bir heyetle toplantıya katılan işçiler, Beyazgül'ün söz vermesine rağmen direniş alanına gelmemesine tepki gösterdi. Belediye Başkanı ile görüşmenin olumlu geçtiğini söyleyen işçiler, Beyazgül'ün "Ben sizin babanızım, sizi görmeye geleceğim. Sendika Başkanınızla da görüşeceğim" ifadelerini kullandığını hatırlattılar.

Bir haftadır henüz bir ses çıkmadığını dile getiren işçiler, "Kime güveneceğiz? 'Gıda kolisi vereceğiz' dediler ama sadece 20 kişiye gitti. Sorduğumuzda iptal olduğunu söylediler" dediler.

İşçiler, Belediye Başkanı'nın da tarafını belli ettiğini söyleyip, "Yarın seçim olacak, hepimizin kapısını çalacaklar. Biz onlara oy verecek miyiz, hayır. Bu durumu kulak arkası yapacak mıyız, hayır. Bizim bizden başka dostumuz yok, onu anladık" diye konuştular.

Fotoğraf: BİRTEK-SEN

İlgili haberler
Esenyurt'ta metal işçisi kadınlardan Özak'a destek

İstanbul Esenyurt'ta metal işçisi kadınlar hakları için direnen Özak Tekstil işçilerine selam gönder...

Özak Tekstil işçileri: Sendikanın ne olduğunu dire...

Özak Tekstil işçileri, sendikanın ne olduğunu direniş sürecinde öğrendiklerini, ulusal ve uluslarara...

İşte Özak Tekstil gerçeği: İşçiler günde 20 saat ç...

İşçilerin sendikal hakları için direnişe geçtiği Özak Tekstil’le ilgili denetim raporu içerideki söm...