#Onurumadokunamazsın
Mersin’de gerçekleşecek 3. Mersin Onur Haftası İslami grupların hedefi oldu. Birçok dernek ve vakfın üyelerine mesaj göndererek yapılacak etkinlikleri engelleme çağrısı yaptığı öne sürüldü.

5-11 Haziran’da gerçekleşecek 3. Mersin Onur Haftası-Yürüyüşü İslamcı-Gerici gruplar tarafından hedef gösterildi ! Milat gazetesinin yaptığı haberden sonra, İslami Analiz İnternet gazetesinde de hedef gösterilen 3. Mersin Onur Haftası öncesi Ensar Vakfı, Türkiye Gençlik Vakfı, İHH, Beyza Piliç, MÜSİAD, AGD, Memur Sen ve Cihannuma Derneğinin etkinlik yapılacak mekanları, oteli hedef alan toplu mesajları üyelerine gönderdiğini öne sürüldü.
LGBTİ+’ları ‘onursuz, ahlaksız’ ilan ederek yapılacak yürüyüşleri tehdit ettiklerini aktaran Mersin LGBTİ+ şu açıklamayı yaptı:

Bu grupların savurduğu tehditler LGBTİ+’ların onurlu bir yaşam mücadelesine yöneltilmiş açık bir nefret söylemidir ve asla kabul edilemez.
Onur Yürüyüşü, LGBTİ+’ların onurlu bir hayat taleplerinin simgesidir ve biz bundan asla vazgeçmeyeceğimizi bir kez daha söylüyoruz. Kimsenin LGBTİ+ bireyleri ne tehdit etmeye, ne de onurlarına dil uzatmaya hakkı olamaz.
Onur Haftası’na ve LGBTİ+’lara yönelik tehdit ve saldırı çağrıları, insan haklarının temel ilkelerini çiğneyerek ifade ve örgütlenme özgürlüğümüzü ihlali ediyor. Gerçekleştirilen hakaretlerle açıkça nefret ve ayrımcılık suçu işlenmektedir. Bu tehditler karşısında yetkililere düşen biz LGBTİ+ bireyler için adaleti ve güvenliği sağlamaktır.
Hatırlatmak isteriz ki, bize yapılan tüm haksızlıklar, baskılar ve nefret söylemleri onurumuzu savunmaktan alıkoymayacaktır. Biz bugüne kadar olduğu gibi hep varolacak, varoluşumuzu hep haykıracak ve varoluşumuzdan hep onur duyacağız.
Yapılan tehditlere ve nefret söylemlerine karşı hakkımızı savunacağız ve gerekli hukuki süreci başlatacağız.
Şehirlerin kuytularında değil her yerindeyiz “Alışın, Burdayız!”

İlgili haberler
Kıvılcım Arat anlatıyor: Uluslararası Homofobi ve...

Bugün Uluslararası Homofobi ve Transfobiye Karşı Mücadele Günü... Tüm nefret söylemlerine, şiddete,...

Bir garip mafya özentisi; Kürşat Mican LGBTİ+’lara...

2016 yılı Onur Yürüyüşleri öncesinde Alperen Ocakları İstanbul İl Başkanı Kürşat Mican LGBTİ+’lara y...

#NiUnaMenos!

Arjantin’de kadınlar, gittikçe artan kadın cinayetlerine karşı 3 Haziran’da sokağa çıktı, “Bir kişi...