ODTÜ Matematik Topluluğundan deprem bölgesine kadın hijyen kiti desteği
ODTÜ'de deprem bölgesinin en büyük ihtiyaçlarından biri olan ped vb. ürünleri içeren hijyen kitlerinin ihtiyaç sahiplerine gönderilmesi için kermes düzenlendi.

ODTÜ'den deprem bölgesine gönderilen yardımlar sürüyor. ODTÜ öğrencileri daha önce hem kendilerince hem de ODTÜ Mezunlar Derneği aracılığıyla deprem bölgesine uyku tulumu ve çadır da dahil olmak üzere 51 TIR dolusu yardım göndermişlerdi. Şimdi de, ODTÜ 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü forumunun sonucu olarak, deprem bölgesinin en büyük ihtiyaçlarından biri olan ped vb. ürünleri içeren hijyen kitlerinin ihtiyaç sahiplerine gönderilmesi için ODTÜ'lü kadınlar tarafından bir kampanya başlatıldı.

Kampanya kapsamında doğrudan hijyen ürünü bağışlanabiliyor veya bu ürünlerin temini ve teslimi için maddi yardım yapılabiliyor.

ODTÜ Matematik Topluluğu da bu kampanyayı bir kermesle destekleme kararı aldı. Tüm topluluk üyelerine açık bir şekilde alınan kararın ardından kermes hazırlığının bütçesi topluluk üyeleri ve diğer matematik bölümü öğrencilerince bölüşüldü. Her şey öğrenciler tarafından karşılandı. Sonrasında da yemekler hep beraber hazırlandı.

Yaklaşık 2 saat açık kalan kermese hem ODTÜ Matematik Topluluğu üyelerinden hem diğer ODTÜ öğrencilerinden hem de öğretim üyelerinden destek geldi. Kermesin kapanmasının ardından yapılan maddi bağışlarla topluluk deprem bölgesine gidecek hijyen ürünlerini kendisi temin etti ve ürünleri yardımı koordine edecek ODTÜ öğrencilerine teslim ettiler.

Fotoğraf. Evrensel