Ocak ayında 31 kadın öldürüldü
Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformunun 2024 Ocak raporuna göre 31 kadın öldürüldü. Öldürülen kadınlardan 21'i eşleri, partnerleri, ayrıldığı erkekler tarafından öldürüldü.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformunun 2024 veri raporuna göre, ocak ayında 31 kadın cinayeti işlendi, 21 kadın şüpheli bir şekilde ölü bulundu.

6 KADIN HAYATINA DAİR KARAR ALMAK İSTEDİĞİ BAHANESİYLE ÖLDÜRÜLDÜ

Öldürülen 31 kadından 6’sı boşanmak istemek, barışmayı reddetmek, evlenmeyi reddetmek, ilişkiyi reddetmek gibi kendi hayatına dair karar almak istemesi bahanesi ile, 1’i ekonomik bahanelerle, 1’i annesini koruduğu için öldürüldü. 23’ünün ise hangi bahaneyle öldürüldüğü tespit edilemedi.

11 KADIN EVLİ OLDUĞU ERKEK TARAFINDAN ÖLDÜRÜLDÜ

Ocak ayında öldürülen 31 kadının 11’i evli olduğu erkek, 5’i eskiden evli olduğu erkek, 3’ü birlikte olduğu erkek, 3’ü tanıdığı biri, 3’ü akrabası, 2’si eskiden birlikte olduğu erkek, 2’si babası, 1’i oğlu, 1’i tanımadığı biri tarafından öldürülmüştür. Bu ay kadınların yüzde 35’i evli olduğu erkek tarafından öldürüldü.

Kadınların 19’u evinde, 7’si sokakta, 2’si eğlence mekanında, 2’si kamusal alanda, 1’i arabada öldürülmüştür. Bu ay öldürülen kadınların yüzde 61’i evlerinde öldürüldü.

31 KADIN CİNAYETİNİN 11’İNDE BAŞKALARI DA ÖLDÜRÜLDÜ VE YARALANDI

Bu ay öldürülen kadınların 19’u ateşli silahlarla, 9’u kesici aletle, 2’si boğularak öldürüldü. 1 kadının nasıl öldüğü tespit edilemedi Bu ay öldürülen kadınların yüzde 61’i ateşli silah ile öldürüldü.

Yine bu ay da öne çıkan veriler gösteriyor ki erkek şiddeti, yalnızca kadınları değil, onların yanında bulunan çocuklara, aile üyelerine veya sadece kadınları korumak için müdahale edenlerin de hayatlarını tehdit ediyor. Gaziantep’te boşanma aşamasında olduğu Yüksel Çağlar ile barışmak maksadıyla evine giden Halil Çağlar, barışma teklifi reddedilince Yüksel Çağlar’ı, Yüksel’in kız kardeşi Adile Oymak’ı ve Yüksel’in erkek kardeşlerini öldürürken, 21 yaşındaki kızı Nimet Çağlar'ı ağır yaraladı. İzmir’de eskiden birlikte olduğu Suzan Ediz’i bıçaklayan fail Suzan’ın kızı Behiye yardım istemek için bağırdığında Behiye’yi öldürdü. 

Fotoğraf: Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu

İlgili haberler
KCDP: 2023 yılında 315 kadın cinayeti, 248 şüpheli...

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu 2023 yılında 315 kadının erkekler tarafından öldürüldüğün...

2022’nin acı tablosu: 334 kadın cinayeti, 245 şüph...

Kadınlar çoğunlukla en yakınları tarafından evlerinde öldürüldü. Cezasızlık ve kadınların güvenliğin...

Elazığ’da bir haftada üç kadın cinayeti: ‘Şiddet m...

'Elâzığ’da ve dünyanın her yerinde öldürülen, şiddete uğrayan, taciz edilen, kadınlara yapılan her t...