Muğla’da HES'e karşı eylemde 7 kişi gözaltına alındı
Fethiye'de yapılmak istenen HES'e karşı bölgede nöbette olan köylülere jandarma müdahale etti. 7 kişiyi darp edilerek gözaltına alındı, çocuklar etkilendi.

Muğla’nın Fethiye ilçesi Söğütlü Mahallesi’nde yapılmak istenen Hidroelektrik Santral (HES)’e karşı bölgede nöbet eylemi yapan köylülere jandarma müdahale etti. Bölgenin tek su kaynağı olan dereye yapılmak istenen HES için 5 Ağustos’ta bölgeye jandarma ekipleri ile birlikte iş makineleri yönlendirilmişti.

Bu tarihten itibaren bölgede eylemde olan köylüler bölgedeyken, jandarma ekiplerinin koruması altında iş makineleri Akçay içine girerek suyun yönünü değiştirme çalışmasına başladı. Çalışmaya engel olmak isteyen köylülere jandarma ekipleri saldırdı. Saldırı sırasında 7 köylü darp edilerek ve ters kelepçe takılarak gözaltına alındı. 

Müdahale sırasında iki kişi ise fenalaştı, çocuklar etkilendi. Battaniyelerle alanın dışına taşınan köylülere ilk müdahale gelen ambulanslarda yapıldı. Köylülerin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

'ÇOCUKLARA TAŞ YEDİRELİM'

Jandarmanın sert müdahalesine tepki gösteren bir kadın köylü şunları söyledi: “Biz bir kötülük, hırsızlık yapmadık. Sadece suyumuzu istedik. Yasaları çiğneyene çanak tutuluyor, izin veriliyor, müsaade ediliyor. Bizi tehdit edene kelepçe vurulmazken benim kardeşime, köylüme neden kelepçe vuruluyor” tepkisini gösterdi. Bir kadın da sularının yönünün değiştirilmesi karşısında “Biz çocuklarımıza taş yedirelim, zenginler bal yesin! Onlar villalar yapsın keyfine baksın. Herkes o zenginlerin arkasında” dedi. 

Fotoğraf: Gündem Fethiye

İlgili haberler
Depremlerden bir buçuk yıl sonra: Sorunlar hâlâ çö...

Adıyaman’dan, Malatya’dan, Hatay’dan kadınlar depremlerin üzerinden geçen bir buçuk yılın ardından d...

Hak gaspları için yeni bir adım: Aile Hukuku Değer...

Adalet Akademisinde aile hukukunda yeni düzenlemeler yapılmasına dönük çalışmalar yapacak Aile Hukuk...

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nden kadınlara ücr...

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ekonomik zorluk yaşayan kadınlara ped desteği yapacağını duyurdu.