Migros direnişçisi Gülhan Albayrak işe giderken vurularak katledildi
Migros Şekerpınar Depo direnişine katılan ve insanca çalışma koşulları için mücadele eden Gülhan Albayrak, vurularak katledildi.

2021 yılında Kocaeli’nin Çayırova ilçesinde bulunan Migros deposunda kötü çalışma koşulları ve işten atmalara karşı DGD-SEN'de örgütlenip insanca çalışma koşulları için mücadele eden işçilerden Gülhan Albayrak katledildi.Kocaeli'de, sabah işe giderken kimliği belirsiz şüphelinin tabancayla başından vurduğu 7 aylık evli Gülhan Albayrak (25), kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Sabah saat 07.00 sıralarında, Darıca ilçesinde işe gitmek için evden çıkan Albayrak, plakası alınamayan araçtan inen kimliği belirsiz kişi tarafından tabancayla vuruldu. Esen'e 3 el ateş eden şüpheli, kaçtı. Silah sesini duyanların ihbarıyla bölgeye polis ve acil sağlık ekipleri geldi. Sağlıkçıların kontrollerinde başından vurulduğu anlaşılan Albayrak, ambulansla Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı, doktorların tüm müdahalelerine rağmen yaşamını yitirdi. Polis, cinayet şüphelisini yakalamak için çalışma başlattı.

DGD-SEN Albayrak’ın katledildiği şu sözlerle duyurdu:

120 gün baskıya ve tacize karşı Migros Şekerpınar depo önünde birlikte mücadele ettiğimiz Gülhan Albayrak’in alçakça katledildiğini öğrenmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Gülhan’a sözümüzdür hesabını kadınlar ile birlikte soracağız. Başımız sağolsun.

Polis ekiplerinin çalışmalarında, Gülhan Albayrak'ı öldüren şüphelinin eskiden tanıdığı M.T. olduğu tespit edildi. Şüphelinin, yaklaşık 1 hafta önce Gebze'deki bir lojistik firmasında işe başlayan Gülhan Albayrak'ı takip ederek eve giriş ve çıkış saatlerini öğrendiği, olay günü ise bir hafif ticari araçla İstanbul'un Sultanbeyli ilçesinden gelerek evinin önünde Gülhan Esen'in çıkmasını beklediği sonra da olayı gerçekleştirdiği belirtildi. Ekiplerin kaçan şüpheliyi yakalamak için çalışmaları devam ediyor.

Şüpheli M.T. ile, Gülhan Esen'in  birkaç yıl önce tanıştığı, M.T.'nin, Esen'in 7 ay önce yaptığı evliliği kabullenemediği, genç kadını öldürdüğü iddia edildi.

Fotoğraf: Hasret Gültekin Kozan/Evrensel

İlgili haberler
Migros depo işçisi kadınlar: İnanıyoruz, biz kazan...

Yüzde 8’lik ücret artışına karşı eylem yapan ve işten atılan Esenyurt Migros depo işçisi kadınlar, ç...

‘Kadına yönelik şiddetin failleri cezasız kaldıkça...

Ankara Kadın Platformu, kadına yönelik suçlarda cezasızlığa karşı buluştu: 'Türkiye’de ve tüm dünya...

İktidarın kadın düşmanlığı failleri güçlendiriyor

Pervasızca yaşanan kadına yönelik şiddetin, failler tarafından çekincesiz paylaşılmasının altında ne...