Mersin kadın platformları: Paketleme işçileri fuhşa zorlanıyor
Mersin ve Tarsus kadın platformları, Tarsus’ta meyve-sebze depolarında paketleme işinde çalışan kadın ve çocukların fuhşa zorlandığını belirterek tepki gösterdi.

Mersin Kadın Platformu ve Tarsus Kadın Platformu, Tarsus’ta meyve-sebze paketleme depolarında çalışan kadın ve çocuklara, uyuşturucu satıcıları ve çeteler tarafından hap-uyuşturucu madde verilerek tecavüz edildiğini ardından da fuhşa zorlandıklarını açıkladı.

Konuyla ilgili Tarsus Saat Kulesi önünde yapılan basın açıklamasına HDP Mersin Milletvekili Fatma Kurtalan da katıldı.

KADIN KURUMUNA YAPILAN BAŞVURU İLE ORTAYA ÇIKTI

Mersin ve Tarsus kadın platformları adına açıklamayı yapan Çiğdem Göksoy, T. isimli bir kadının, kadın kurumuna başvurması ile olayın ortaya çıktığını söyledi. Göksoy, “T.’nin uyuşturucu verilerek, tehditle, para karşılığında cinsel ilişkiye zorlanması kadın kurumuna başvurusundan sonra açığa çıktı. Soruşturma hâlâ devam ediyor. Dava bile açılmadı. Şimdi de yeni bir olay yaşandı. Tarsus’ta tarım sektörünün depolama alanında çalışan 15 yaşında bir çocuk, çalıştığı iş yerinde hap verilerek kaçırılmış, sonrasında tecavüz edilerek yol kenarına atılmış halde bulundu” dedi.

‘OLAYIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ’

Daha öncesinde de benzer olayların yaşandığını ancak kadınların korktukları için yaşadıklarını anlatmaktan çekindiğini söyleyen Göksoy, güvenli bir ortamda çalışmak herkesin hakkı iken kadın ve çocukların iş ortamında yaşadıkları bu durumun kabul edilemez olduğunu söyledi. Kadınları ve çocukları hedef alan suç çetesinin durdurulması için adli makamları ve hükümeti görevini yapmaya çağıran Göksoy, “Bizler bu olayın takipçisi olacağız. Susmayacağız ve kadınları fuhşa zorlayanlara, uyuşturucu çetelerine, tecavüze geçit vermeyeceğiz” dedi.

Haber: Gazete Duvar
Fotoğraf: KadındanHaber / Fatoş Sarıkaya


İlgili haberler
Yetiştirme yurtlarında fuhuş şebekesi neden araştı...

Yetiştirme yurtlarında büyüyen genç kadınların ‘güçlü’ adamlarla fuhuş yapmaya zorlandıkları iddiala...

Uyuşturucu için fuhşa zorlanan Ceyda bağımlılıktan...

Evlendiği erkek tarafından uyuşturucu kullanmaya zorlanan Ceyda K., bir süre sonra da hırsızlığa ve...

Ailesi tarafından fuhşa itilen genç kadını devlet...

Ayşe Arman’ın köşesine taşıdığı bir öykü çok tartışıldı. Ailesi tarafından pazarlanan bir genç kadın...