‘Merdivenden düştü’ denilen kadın korucu eşi tarafından darp edilmiş! Korucu serbest!
‘Merdivenden düştü’ denilerek hastaneye getirilen Saime A.'nın güvenlik korucusu eşi Medeni A. tarafından öldüresiye şiddet gördüğü ortaya çıktı. Gözaltına alınan Medeni A. mahkemece serbest bırakıldı

Mardin'in Midyat ilçesinde ağır yaralı olarak getirildiği hastanede "Merdivenden düştü" denilen Saime A.'nın (40), güvenlik korucusu olan eşi Medeni A. (42) tarafından öldüresiye şiddet gördüğü ortaya çıktı. Doktorların, Saime A.'nın vücudundaki morluklardan şüphelenip güvenlik güçlerine bildirilmesiyle ortaya çıkan olay sonrası jandarma tarafından gözaltına alınan Medeni A. çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Saime A. ise yoğun bakım ünitesinde yaşam mücadelesi veriyor.

Midyat'a bağlı kırsal Toptepe Mahallesi'nde oturan 10 çocuk annesi Saime A., 4 Ağustos'ta ağır yaralı olarak devlet hastanesine getirildi. "Merdivenden düştü" denilen Saime A.'nın vücudundaki darp izlerinden şüphelenen doktorlar polise haber verdi. Yapılan çalışma sonucu kadının güvenlik korucusu olan eşi Medeni A. tarafından şiddet gördüğü belirlendi. Saime A.'nın ailesinin ihbarıyla jandarma tarafından gözaltına alınan Medeni A., sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

"ABLAM İKİNCİ EMİNE BULUT OLMASIN"
Vücudunda çok sayıda darp izi ve kafatasında çatlak oluşan Saime A. yoğun bakım ünitesinde yaşam mücadelesi veriyor. Beyin travmasını atlatamayan kadının İzmir'den gelen kardeşi Abdurrahman Bakır, Medeni A.'nın serbest bırakılmasına tepki gösterip, "Tutuklanması için ablamın ölmesi mi gerekiyor?" dedi. Bakır, Medeni A.'nın çocuklarını da şiddet uygulayarak tehdit ettiğini belirtti: "Ablam, şiddet görünce köydeki akrabaların yanına gidip eşini şikayet ediyor ama kimse onu dinlemeyince evine geri dönüyor. Köyde ablamın delirdiği yalanını yayıyor. Eşi, önce ablamı çocuklarının gözünün önünde sonra da onları dışarı çıkarak darbediyor. Sonra 'Merdivenden düşüyor' diye hastaneye kaldırıyor. Hastanedeki görevliler şüphelenince olay anlaşılıyor ve jandarmaya haber veriyorlar. Jandarma kardeşimin kocasını gözaltına alıyor ama sonra serbest bırakıyor. Ablamın ikinci Emine Bulut olmaması için eşinin tutuklanmasını istiyorum."


Kaynak: Nezir GÜNEŞ - Mardin/DHA


İlgili haberler
Flört şiddeti nedir?

Kadınlar için korkutucu bir deneyim! Korkmayın... Ama flört şiddetinin şiddete açılan kapılarından b...

Şiddete uğradığınızda neler yapabilirsiniz?

Şiddete uğrama ihtimaliniz varsa ya da şiddet dolu hayatınızı değiştirmek istersiniz ihtiyacınız ola...

Çağımızın şiddeti: Dijital şiddet

Teknolojik araçlar kadını küçük düşürmek, cezalandırmak, denetlemek için kullanılıyorsa bu dijital ş...