Mart boyunca 31 şüpheli kadın ölümü gerçekleşti!
Zonguldak'ta 5. kattaki evinin camlarını silerken düştüğü öne sürülen Ayşe Y. adlı kadın hayatını kaybetti. Mart ayı boyunca 31 şüpheli kadın ölümü gerçekleşti.

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde 5. kattaki evinin camlarını silerken düştüğü öne sürülen Ayşe Y. adlı kadın hayatını kaybetti.

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde evinin camlarını silerken düştüğü öne sürülen kadın yaşamını yitirdi. Tepeköy Mahallesi Orhan Gazi Caddesi'ndeki 5 katlı bir apartmanın önünde yerde yatan yaralı kadını görenler, durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından Alaplı Devlet Hastanesine kaldırılan kadın, yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Kadının, apartmanın 5. katında oturan Ayşe Y. olduğu ve en son evinin camlarını silerken görüldüğü belirtildi. 

MART AYI BOYUNCA 31 ŞÜPEHLİ KADIN ÖLÜMÜ

Mart ayı boyunca 31 kadının ölümü basına "şüpheli” olarak yansıdı. Bianet'in yerel ve ulusal gazetelerden, haber sitelerinden ve ajanslardan derlediği haberlere göre; Mart 2024'te en az 24 kadın erkekler tarafından öldürüldü. Erkekler, en az 43 kadına şiddet uyguladı, 15 kız ve oğlan çocuğunu istismar etti, üç çocuğu öldürdü.

Erkekler, en az 43 kadına şiddet uyguladı, en az 15 kız ve oğlan çocuğunu istismar etti, en az sekiz kadını taciz etti. Erkekler, 51 kadını seks işçiliğine zorladı. Erkekler, en az 16 kadını da “öldürmekle” tehdit etti.

Martta tecavüz vakası basına yansımadı. Basına yansımaması olmadığı anlamına gelmiyor.

Adana'da bir kadın meşru müdafaa hakkını kullandı, kendisini ve oğlunu öldürmekle tehdit eden boşanma aşamasındaki kocası Uğur İ.’yi (29) silahla vurarak öldürdü. Kadın tutuklandı.

Antep'te bir kadının cesedi yol kenarında bulundu.

Ayrıca erkekler, kadınların yanındaki en az beş erkeği de öldürdü.

Erkekler, en az dört kadını koruma kararına rağmen öldürdü. Kadınları öldüren erkeklerden biri polis biri de astsubaydı.

14 kadını “ayrılmak istediği, barışmak istemediği”, iki kadını “kıskandığı” için öldürdü. Erkeklerin sekiz kadını öldürme bahanesi basına yansımadı.

En az 19 kadını kocası, sevgilisi erkekler, dört kadını baba, torun gibi ailesinden erkekler öldürdü. Bir kadını öldüren erkeğin yakınlık derecesi basına yansımadı.

Erkekler, 10 kadını kesici aletle, 14 kadını ateşli silahla öldürdü.

Erkekler, altı kadını ev dışında sokak, ormanlık alan gibi alanlarda, 18 kadını da ev içinde öldürdü.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
263 bin 927 çocuk suça sürüklendi

Adalet Bakanlığının 2023 için açıkladığı verilere göre Cumhuriyet başsavcılıklarında suça sürüklene...

Emekçiye tasarruf Aile Bakanlığına 29 milyonluk ar...

İktidar bir yandan kemer sıkma ve kamu harcamalarından tasarruf politikası ile işçi, emekçi kadınlar...

8 öğrenciyi istismarda; gizlilik var, tutuklama yo...

Elâzığ’da 8 lise öğrencisi, müdürün istismarına maruz kaldıklarını söyleyerek şikayette bulundu. Val...