Kuşadası'nda öldürülen Nebahat Yükçü için kadınlar buluştu
Kuşadası'nda koruma kararına rağmen evli olduğu erkek tarafından öldürülen Nebahat Yükçü için kadınlar basın açıklaması düzenledi.

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde evli olduğu erkek tarafından şiddete uğrayan Nebahat Yükçü, koruma kararı olmasına Eren Dildöken tarafından öldürüldü. Dildöken yakalanarak gözaltına alındı. Nebahat Yükçü' nün cenazesi kadınlar tarafından Kuşadası Hanım Camii'nden alınarak defnedildi . Kuşadası Denizbank'ın önünde bir araya gelen kadınlar bir basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu temsilcisi Mehlike Hepdemir okudu.

Hepdemir açıklamada, Kuşadası'nda madde kullanımı ve ekonomik koşullarla birlikte artan erkek egemen bakış açısı ve şiddetle kadınların çıkmaz bir sokakta sıkıştığını ifade etti. Şiddete göz yumulamayacağını ifade eden Hepdemir; kamu kurumları, kent konseyleri, STK'lar, yerel yönetimlerin ve halkın birlikte çalışarak insan haklarına uygun bir yaşamı inşa etmesi gerektiğini belirtti. "Bizler yaşamdan yana çok uzun yıllardır çalışan bir kurum olarak önleyici politikaları yerelden başlatmalıyız" diyen Hepdemir, koruma ve kovuşurma gibi konularda işbirliklerine ve ev içinde yaşanan şiddete karşı kamu kurumlarınca şiddeti engellemek için bir kurul kurulması ve mahalle muhtarları ile ev içi şiddeti önlemek ve kadınları desteklemek için mekanizmalar kurulması gerektiğinin altını çizdi. Hepdemir açıklamaya şu şekilde devam etti:

"İktidar İstanbul sözleşmesinden vazgeçebilir ama yerel yönetimler CEDAW gereği sahaya inmeli ve önleyici politikalarla Kuşadası ilçemize can suyu vermelidir. Biz bu adada yaşamdan yana tavrımızı koyduğumuzu en yüksek sesimizle haykırıyor ve kolluk kuvvetlerini bu konuda acilen kendilerine çeki düzen vermeye ve işbirliğine davet ediyoruz. Kadına şiddet insan hakları ihlalidir."

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
‘Devlet beni korumadığı için suçlu sayılmayacak’

'Elimde uzaklaştırma kararını ihlal ettiğine dair video ve arama kaydı olmasına rağmen gözaltına alı...

Geçtiğimiz hafta en az 4 kadın koruma kararına rağ...

Geçtiğimiz hafta en az 4 kadın şikayetçi oldukları ve hakkında koruma kararı aldırdıkları erkekler t...

Kadını koruma kararının ihmali davasının gerekçesi...

Koruma kararına rağmen öldürülen Serpil Erfındık cinayetindeki ihmal nedeniyle kamu görevlilerine ve...