Kuşadası Kadın Platformu: Aysel için geç olmadan görevinizi yapın!
Kuşadası Kadın Platformu Kuşadası Postanesi önünde Aysel Tuğluk ve hasta mahpus kadınların serbest bırakılması için basın açıklaması yaptı.

Aysel Tuğluk ve hasta mahpus kadınlarının sağlık durumları her geçen gün ağırlaşırken, dışarıdaki kadınlar da onların sesi olmaya devam ediyor. Kuşadası Kadın Platformu üyesi kadınlar da “#AyselİçinGeçOlmadan Görevinizi Yapın!” diyerek açıklama yaptı. Kuşadası Postanesi önünde bir araya gelen Platform adına konuşan Avukat Işık Arcan şunları söyledi: “Aysel Tuğluk milletvekili kimliğiyle yaptığı, düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamındaki konuşmaları nedeniyle yargılandı ve yıllardan bu yana cezaevinde. Yetkili yerel sağlık kurumları tarafından cezaevinde yaşayamayacağı yönünde aylar evvel görüş bildirildiği halde, İstanbul Adli Tıp Kurumunun raporuna dayanarak tutsaklığı sürdürülüyor. Cezaevi koşullarında iyileşmesi mümkün olmadığı gibi sağlığı her geçen gün geri döndürülemez biçimde kötüye gidiyor. Aysel kadınların yoldaşı, kız kardeşi… Aysel’in hayatının bu şekilde riske edilmesine daha fazla sessiz kalamayız. Seyirci olamayız. Hayatın ve mücadelenin her alanından binlerce kadın olarak herkesi Aysel için ses vermeye davet ediyoruz. Aysel için geç kalmış olmak istemiyoruz. Gözyaşı dökmek istemiyoruz. Bugün cezaevlerinde birçoğu ağır hasta olan yüzlerce mahpus var. Sadece geçtiğimiz ay yedi mahpus cezaevinde hayatını kaybetti. Hasta mahpusların tahliyesi ulusal ve uluslararası mevzuatın ve sözleşmelerin gereğidir. Herkesin evinde ve sevdiklerinin arasında yaşama ve tedavi görme hakkı vardır. Yaşama hakkına sahip çıkıyoruz.” dedi.

Aysel Tuğluk’un fotoğrafları ve dövizleriyle eyleme katılan kadınlar daha sonra, Aysel Tuğluk’a gönderilmek üzere kart yazdılar. Toplanan kartlar bir zarf içerisinde cezaevine gönderildi.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül 

İlgili haberler
Aydınlı kadınlar: Aysel Tuğluk hafızasını, Türkiye...

Tutuklu siyasetçi Aysel Tuğluk’un durumuna dikkat çeken Aydın Kadın Dayanışma Platformu, ‘Aysel Tuğl...

Aysel Tuğluk ve hasta mahpuslar için kadınların ça...

Yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle cezaevinde kalması uygun olmayan ancak tüm çağrılara rağmen tahl...

İzmirli kadınlardan Aysel Tuğluk’a dayanışma kartı

İzmir Kadın Platformu: 'Hayatın ve mücadelenin her alanından binlerce kadın olarak herkesi Aysel içi...