Kumalık dayatmasını kabul etmeyen Emine’yi katleden faillerin davası ertelendi
Kumalık dayatmasını kabul etmeyen Emine Karakaş’ı katleden Aslan Karakaş ve kardeşi Münevver Karakaş’ın duruşması 27 Şubat 2022’ye ertelendi.

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde Emine Karakaş’ı katleden Aslan Karakaş ve ablası Münevver Karakaş’a ilişkin, “tasarlayarak çocuk öldürme” suçlamasıyla açılan davanın ikinci duruşması Diyarbakır 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

‘SANIK KENDİSİYLE ÇELİŞİYOR’

İlk olarak konuşan Emine’nin avukatı Metin Arkaş sanığın, Emine’nin küçük olduğunu için başkasıyla evlendirilmemesi gerektiğini savunmasına rağmen kendinin 16 yaşındaki çocukla evlenmek istemesinin çelişkili olduğunu belirtti. Arkaş, ayrıca daha önce Emine’nin sanıkla evlenmek istememesine dönük köyde tehdit amaçlı havaya ateş açtığını, bunun üzerine Emine’nin jandarmayı aradığını durumu aktardığını söyledi. Arkaş sanığa dönerek ihbarın ardından jandarmaya gittiğini ve jandarmadaki dosyanın neden kapatıldığını sordu. Sanık, “Jandarmada ifademi verdim somut bir deliliniz yok bundan kaynaklı dosya kapatıldı” cevabını verdi.

Sanık Münevver Karakaş, kendilerine iftira atıldığını kaydederek kardeşinin kendini gece aradığını olaya dair hiç konuşmadıklarını sabah gördüğünü belirtti. Sanık Karakaş, “Akşam kardeşim gelip kızı istediğini söyledi. Kızın annesiyle konuşmak için gittim araç durmadı gitti” diyerek olanları Emine’nin annesine yüklemeye çalıştı. Bunun üzerine mahkeme, “Kendinizle çelişiyorsunuz önce silahı gördüm sonra görmedim, karanlıktı neydi bilmiyorum, silah olabilirdi ama görmedim diyorsunuz” dedi.

Avukat Arkaş’ın, sanığa soru yöneltmesi üzerine Münevver Karakaş’ın avukatı müdahale ederek cevap vermesini engelledi.

Söz hakkı verilen Emine’nin ağabeyi Veli Karakaş, “Aslan Karakaş’la bizim ailemiz iç içeyiz amca oğlumdur. Bana iki yıl önce Emine ile evlenmek istediğini daha doğrusu öncesinde birinin olduğunu ve onunla evlenmek istediğini söyledi. Kim olduğunu sorunca Emine dedi, biz de ailecek şaka yapıyor sandık ve güldük. Sonrasında ciddi olduğunu söylemesi üzerine evli yedi çocuk babası ve 37 yaşında olduğunu, Emine’nin daha çok küçük olduğunu belirttim. Bizim karşı olmamızı görünce ben evde olmadığım bir zamanda köyde büyük ağabeyime karşı hakaretler ederek havaya ateş açmış. Yine ağabeyime küfürler hakaretler ederek havaya ateş açmış. Sonrasında sanık Aslan eşini ağabeyime gönderip Emine’yi istemeye geleceklerini söylemiş. Buna sinirlenen ağabeyim kızıp kovuyor. Aynı gecede yine konuşmamız oldu sana, ‘abi diyoruz çocukların var bizden uzak dur rezil edeceksin kendini’ dedik. Sonrasında köyde silahla geziyor kardeşim bunu görünce karakolu aramış beni rahatsız etmesin artık demiş. Son bir kere konuşalım dedi, oturduk konuştuk sıkıntı yaşamadık” sözlerine yer verdi.

Sanığın aynı gecede, “Emine ben seni unutamıyorum” demesi üzerine Emine, “Ben sana ağabey diyorum evli yedi çocuklu adamsın ama ben daha 16 yaşındayım utan kendinden” dedi.

“Emine başkasını seviyordu” diyen ağabey Karakaş, “Önce onay vermedim yaşı küçüktür diye. Ona kimsenin kendisine bir şey diyemeyeceğini daima arkasında olacağımı söyledim. Ama Emine sevdiği kişiyle şimdi nişanlanacağını iki yıl sonra düğün yapacaklarını söyleyince ve onun da istediğini görünce onay verdim. İstemeye geldiler, alışveriş yapmaya gittikleri gün de bunlar yaşandı” diyerek şikayetçi olduğunu dile getirdi.

İddia makamı sanığın üzerine atılı suçun sabit olduğunu ve sanığın tutukluluk halinin devamını istedi.

‘ÇOCUK EVLİLİKLERİNİN ÖNÜNE GEÇİLMİYOR’

Ardından savunma yapan Emine’nin avukatı, “Bu olayların yaşanmasının temel nedeni çocuk evliliklerinin önüne geçilmemesidir. Bu zihniyetin önünün kapatılmayıp hala devam etmesidir. 37 yaşında ve yedi çocuğu olan bir adam. Bu çocuk okulu bırakma noktasına geldi. Bunlara rağmen tüm cesaretini toplayıp jandarmayı arıyor. Hastanede yattığı süre içerisinde orda görevli olan sağlık personeli Emine’nin ateş ölçerden korkar hale geldiğini ve hastanede her akşam ağladığını söyledi. Ayrıca sanık Aslan Karakaş’ın aileyi daha önce çok kez tehdit etmiş. Olayın yaşanması üzerine kuzeninin sanığa ne yaptığını sorması üzerine sanık verdiği cevapla eyleminin arkasında olduğunu gösteriyor” diyerek sanık Münevver’inde tutuklanması talebinde bulundu.

‘ANLIK BİR OLAY’

Sanık Aslan’ın avukatı ise mütalaaya iştirak etmediklerini, aleyhe olan beyanları kabul etmediklerini, olayda öldürmeye teşebbüs olmadığını ifade etti. Avukat müvekkilinin samimi beyanlarının olduğunu, gerek tanık beyanlarına bakıldığında olayın anlık bir şekilde gerçekleştiği ve öldürme kastı olmadığını öne sürdü.

Son olarak konuşan sanık Münevver’in avukatı şu ifadelere yer verdi: “Müvekkilim olaylarda ikinci dereceden mağdurdur. Resmen eşya gibi kullanılmıştır. Üç defa çocuklarından ayırmışlardır. Olay spontane gelişmiştir önceden öldürme amacı yoktu. Aslan Karakaş’ın avukatına katılıyoruz.”

Mahkeme verdiği kısa aranın ardından eksik hususların giderilmesini, sanık Aslan Karakaş’ın üzerine atılı suçun sabit olduğu, kuvvetli suç şüphesinin bulunduğunu ve tutukluluğunun devamına, sanık Münevver Karakaş’ın tutuklama talebinin reddine karar verdi. Bir sonraki duruşma 27 Şubat 2022 tarihine erteledi.

Haber-Fotoğraf: Jinnews

İlgili haberler
Kumalık dayatmasını kabul etmeyen Emine’yi katlede...

Evlilik dayatmasını kabul etmediği bahanesiyle 16 yaşındaki Emine Karakaş’ı katleden Aslan Karakaş v...

Kuzeninin ‘kumalığı reddettiği için’ vurduğu çocuk...

Diyarbakır’da 37 yaşındaki kuzeni Aslan Karakaş tarafından ‘kuma alınmak istenen’ ve reddedince vuru...

‘Kumalığa’ zorladığı 16 yaşındaki Emine Karakaş’ı...

Evlilik dayatmasını kabul etmediği bahanesiyle 16 yaşındaki Emine Karakaş’ı katleden Aslan Karakaş,...