Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Erkan: 'Çocukların yoksulluğu belediyelerin gündeminde olmak zorunda'
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Arzu Erkan, kadınlarla bir araya geldi. Erkan ile birlikte kadınlar, çocuklar için ücretsiz yemekten çalışma hayatına katılmaya kadar talepleri tartıştılar

Emek Partisi Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Arzu Erkan, Körfez’de okul önündeki parkta çocuklarına beslenme çantası getiren kadınlarla bir araya geldi. Kadınlar hayat pahalılığının son bulmasından çocuklarının beslenme çantasını doldurmaya, ücretsiz kreş ve çalışma hayatına katılmaya kadar pek çok acil taleplerini dile getirirken, yerel yönetimlerin bu acil talepler karşısında yapması gerekenleri de konuştular.

ÇOCUKLARIN BESLENME HAKKINDA BELEDİYE SORUMLULUK ALMALI

Hafta içi her gün, öğle saatlerinde çocuklarını doyurabilmek için parka geldiklerini ifade eden kadınlar, soğuk kış günlerinde ve yağmurlu havalarda da çocuklarının aç kaldığını anlattı. Okullarda yemek dağıtımının MEB’in önceliği olması gerektiğini ifade eden Erkan ise “Bakanlığın bunu yapmadığı durumlarda belediyelerin yapması gerekir. Kaynaklarını bunun için kullanması gerekir. Biz 1,5 yıl önce tüm belediyelere ulaşmaya çalıştık, talebimizi duymayan kalmadı. İzmit Belediyesi dışında bu talebe karşılık veren olmadı. Biliyorsunuz, bu hafta kantin fiyatlarına da zam yapıldı. Tost 50 lira, su 10 lira oldu. Asgari ücretle geçinmeye çalışan insanların bunu karşılaması mümkün değil” dedi.

KAYNAKLAR SERMAYEYE DEĞİL HALKA

2023’de İçişleri Bakanlığının yayınladığı tasarruf genelgesini hatırlatan Erkan, “Bu genelgeden sonra Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, reklam ve tanıtım günlerini bu nedenle yapmayacağını söylemişti. Bu yıl ise tasarruftan vazgeçmişler. Bu organizasyonlardansa çocuklarımızın beslenmesi öncelik değil mi? Buraya harcanacak parayla 1 öğün yemek sağlanamaz mı” dedi.

Erkan, "1 Öğün Ücretsiz, Sağlıklı Yemek" kampanyası için de ilk olarak kadınların bu okula geldiğini belirterek Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tahir Büyükakın ve Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt’e seslendi: “Bu parka hiç geldiniz mi? Kadınların çocuklarını hangi koşullarda beslediğini gördünüz mü? Elbette görmediniz çünkü sizin önceliğiniz bu kentte yaşayan emekçiler değil. Sizin önceliğiniz sermaye sınıfı. O nedenle de yerel yönetimlerin kaynaklarını halka değil, sermayeye yandaş şirketlere aktarıyorsunuz. Bizimle sizi ayıran, işte tam olarak bu. Biz halktan yana bir belediyecilik anlayışını savunuyor ve tüm kararların halkla birlikte alınması gerektiğini söylüyoruz” dedi. 

Fotoğraf: Evrensel

İlgili haberler
DOSYA| Yerel seçimlere doğru kadınlar

Kadınlar nasıl bir yerel yönetim istiyorlar, talepleri ne, kadın adaylar neler vadediyor? Yerel seçi...

Narlıdere’de kadınların yerel yönetimden talepleri...

Ekmek ve Gül Narlıdere Balçova Kadın Dayanışma grubu ve Narlıdere Çağdaş Erzincanlılar Derneğinin or...

Nasıl bir yerel yönetim lazım bize?

Yerel yönetim anlayışı temel olarak, kadınların yaşadıkları kenti; kendi ihtiyaçları doğrultusunda d...