‘Kızımın ölümüne sebep olanlar cezalandırılsın’
Şiddete maruz kaldıktan sonra asılı halde bulunan Ceylan Akpolat’ın ailesi, ölüme neden olanların cezalandırılmamasına tepkili. Aile ‘Otopsi raporu çıkmadı, ölüme sebep olanlara dokunmadılar’ dedi.

Ağrı’nın Hamur ilçesinin Süleyman Kümbet köyüne bağlı Aşağı Yurt mezrasında yaşayan Ceylan Akpolat (25), aile içi şiddete maruz kaldığı gerekçesiyle 7 Mayıs’ta İlçe Jandarma Karakoluna şikayette bulunmuştu. Şikayet üzerine Akpolat’ın evli olduğu erkek ile babası ifadeye çağrılmış ve sonrasında serbest bırakılmıştı. Şikayetin üzerinden 4 gün geçtikten sonra da Akpolat, evde asılı halde bulunmuştu. Ailenin suç duyurusu üzerine Akpolat’ın şüpheli ölümüne ilişkin başlatılan soruşturmada henüz bir gelişme yaşanmadı. Aile, çocuklarının öldürüldüğünü ve olaya intihar süsü verildiğini yineleyerek, soruşturmanın yerinde saymasına tepki gösterdi.  

ANNE: CEZALANDIRILMADIKÇA ÖLDÜRÜYORLAR

Anne Zozan Kaya, kızının F. Akpolat ile 7 yıllık evliliğine değinerek, “Bu evliliğin sadece bir yılı iyi geçti. Kaynanası, kız doğurduğu için kızımla sürekli tartışıyordu” dedi. Kızının darbedildiğine dair raporunun bulunduğunu aktaran anne Kaya, kızının darp sonrası karakola başvurduğunu ve 4 gün sonra ölü bulunduğunu anımsattı. Kızının şüpheli ölümünün üzerinden aylar geçmesine rağmen herhangi bir gelişmenin yaşanmadığına dikkati çeken anne Kaya, “Ceylan’dan sonra onlarca kadın öldürüldü. Devlet bu konuda hiçbir şey yapmıyor. Kadınlar öldürülüyor ama kimse ceza almıyor. Eğer birine ceza verselerdi başka biri bunu yapmaya cesaret etmezdi. Damadım tutuklanmadı, onun tutuklanmadığını görenler de her gün kadınları katletmeye devam ediyor. Bir kadını öldürdüklerinde ise ‘İntihar etti’ diyorlar” şeklinde konuştu.

NEDEN KORUMA VERMEDİLER?

Baba Zübeyir Kaya ise, kadın cinayetleri konusunda herhangi bir adım atılmadığını belirterek, “Devlet kızımın hakkına sahip çıksın. Eğer kızımın hakkına sahip çıkılmazsa o zaman benim için ölüm daha iyidir” dedi. Halen kızının otopsi raporunun çıkmadığını kaydeden baba Kaya, “Buna sebep olanlara ise dokunmadılar. Kızımın ölümünden sorumlu olanlara ceza verilmesi tek isteğimdir. Kızımın faillerinin bulunması gerekiyor. Kızım karakola şikayete gittiğinde neden koruma vermediler? Demek ki devlet sahip çıkmıyor” dedi.

Kaynak: MA


İlgili haberler
Aleyna Çakır'ın ölümünde şüpheli olan Ümit Can Uyg...

21 yaşındaki Aleyna Çakır'ın ölümünde şüpheli olan Ümit Can Uygun'un annesi Gülay Uygun ölü bulundu....

Mayıs ayında 21 kadın cinayeti, 18 şüpheli kadın ö...

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, mayıs 2020 kadın cinayetleri raporunu paylaştı. Mayıs ay...

Bingöl’de şüpheli ölüm: Helin Yüce’nin yaşamına so...

Bingöl’de Helin Yüce isimli genç bir kadının yaşamına son verdiği iddia edildi.