‘Kimse bana öldükten sonra sahip çıkmasın’
Adana’da yaşayan Melek Ertekin, eski eşi Metin Sarıkaya’nın tehditleri ve şiddetine maruz kalmasına rağmen koruma tedbiri başvurusu reddedildi.

Adana’da yaşayan Melek Ertekin, eski eşi Metin Sarıkaya’nın tehditleri ve şiddetine maruz kalmasına rağmen koruma tedbiri başvurusu reddedildi. Çocuklarını almak istediği için şiddete uğrayan ve tehditlere maruz kaldığını ifade eden Ertekin, “Ben bu ülkenin vatandaşıyım. Bu devlet bana sahip çıkmak zorunda. Ben öldükten sonra kimse bana sahip çıkmasın. Çıkacaksa bugün çıksın” dedi.

ŞİDDET VE TEHDİTLER DEVAM EDİYOR

13 yıl dini nikahla birlikte yaşadığı Sarıkaya’dan 2019 yılında ayrılan Ertekin, çocuklarını da alarak kaçmak zorunda kaldı. Ayrıldığı günden bu yana tehditlere maruz kalan Ertekin, sürekli olarak koruma kararları ile saklanarak bir hayat sürdürdü. 2021 yılında Kovid-19 nedeniyle 10 gün yoğun bakımda kaldığı sırada çocuklarını alan Metin Sarıkaya’dan çocuklarını geri almak isteyen Ertekin, geçtiğimiz yıl gittiği Antalya’da eski eşinin şiddetine uğradı. KADES uygulamasını kullanarak polis eşliğinde çocukları ile evden ayrılabildi.

TEHDİTLERE RAĞMEN RET KARARI

Sarıkaya çocuklarla iletişim kurup kavgaları sırasında yaralanmalarını annelerinin üzerine yıkarak çocukların annelerinden alınmasını sağladı. Çocukların velayeti ile ilgili dava sonuçlanana kadar çocuklar babalarına verilmesine, temmuz ayı boyunca anne Ertekin’de kalmasına karar verildi.

Ancak Sarıkaya, çocukları vermemekte ısrar etti ve tehditlerini sürdürdü. Çocuklarını alacağı tarih yaklaşırken koruma tedbiri için mahkemeye başvuran Ertekin’in talebi, Adana 1. Aile Mahkemesi tarafından reddedildi. Adana 2. Aile Mahkemesi’ne yapılan itiraz ise pazartesi günü aleyhte sonuçlandı.

‘BİR HAFTA KALDI, HÂLÂ ÇOCUĞUMU GÖREMİYORUM’

Ertekin, tehdit mesajlarını sunmasına rağmen koruma kararı verilmemesine tepki gösterdi. Çocuklarını görebilmek için 7 Temmuz’da Antalya’ya giden Ertekin, karakolda polisin çocukların nerede olduğunu araştırmadığını belirtti. 8 Temmuz’da çocuklarını alamadan Adana’ya döndü. Çocuklardan 14 ve 12 yaşındaki iki çocuk anneleriyle gitmek istememiş, 6 yaşındaki küçük çocuksa evde bulunamamıştı.

Ertekin, Sarıkaya’nın “Diyarbakır’da” demesine rağmen, sosyal medyada çocukla birlikte paylaşım yaptığını ifade etti. Basın açıklamasının ardından eski eşinin çocukla birlikte dinlenme tesislerinde ve otogarda videolar çektiğini belirten Ertekin, çocuğun Diyarbakır’a hiç gitmediğini ve kendisinden kaçırılmak için mizansen yapıldığını söyledi.

“Bir haftamız kaldı hâlâ çocuğumu göremiyorum” diye isyan eden Ertekin, “Antalya’ya gitsem yine evden götürecek. Oradaki polisler de ona çalışıyor. Çocuğun nerede olduğunu araştırmıyorlar” dedi.

Korumasız bırakıldığını vurgulayan Ertekin, “Ben bu ülkenin vatandaşıyım. Bu devlet bana sahip çıkmak zorunda. Ben öldükten sonra kimse bana sahip çıkmasın. Çıkacaksa bugün çıksın” dedi.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül