KESK Kadın Meclisi: Şengül Karaca davasında mahkeme kararı yanlı
Şengül Karaca’nın avukatının katılamadığı duruşmada Karaca’yı öldürmekle yargılanan sanık hakkında beraat kararı verildi. Kadınlar karara tepki gösterdi.

KESK İstanbul Kadın Meclisi, erkek şiddeti sonucu yaşamını yitiren KESK üyesi Şengül Karaca davası hakkında için basın toplantısı düzenledi. Hafta başında görülen duruşmada Şengül Karaca’yı öldürmek suçundan yargılanan sanık Hasan Aydın beraat etmişti. Mahkeme heyetinin tutumunun yanlı olduğunu düşündüklerini belirten KESK üyesi kadınlar “Gerçek adalet sağlanıncaya kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

Açıklamaya yapan Eğitim Sen 7 No’lu Şube Kadın Sekreteri Şaheser Kocakaya, “Şengül Karaca 4 Mayıs 2017 tarihi gecesi şüpheli bir şekilde 4. kattan aşağıya düştü ya da düşürüldü. Tanık, ifadesinde ‘Şengül’ü aşağıya doğru iki elin ittiğini’ gördüğünü belirtmiştir” diye söze başladı.

Soruşturma aşamasında sanık Hasan Aydın’ın çelişkili ifadeler verdiğine de dikkat çeken Kocakaya, “Hasan Aydın dava boyunca çelişkili ifadeler verdi, ‘Şengül intihar edecek biri değil” dedi. Ancak mahkemede ifadesini değiştirerek “Şengül bunalımdaydı” diyerek intihar ettiğini öne sürdü. Evin her tarafının dağınık olmasını açıklayamadı ve Şengül’ün nasıl öldüğüne ilişkin yalan yanlış ifadeler verdi” diye konuştu.

‘SAVUNMASIZ DURUŞMADA BERAAT KARARI VERİLDİ’
Adli Tıp Kurumunun raporunda yer alan “intihar mı cinayet mi olduğu belli değil” şeklindeki belirsiz ifadeye dayanarak mahkeme tarafından sanık Hasan Aydın’ın beraatine karar verildiğini dile getiren Kocakaya, Şengül Karaca’nın avukatının katılamadığı duruşmada karar açıklanmasının doğru olmadığına dikkat çekti.

Beraat kararının verildiği gün, Şengül Karaca’nın avukatı Meriç Eyüboğlu’nun başka bir duruşmaya katıldığını ve mazeret bildirdiği halde mahkeme heyeti tarafından kabul edilmediği belirtilen açıklamada, duruşmanın avukatsız yapıldığına vurgu yapıldı.

Savunmanın olmadığı bir mahkeme heyetinin bu tutumunu son derece yanlı bulduklarını belirten Şaheser Kocakaya, “Bir kez daha erkek yargının tecelli ettiğini görüyoruz. Şengül Karaca ve erkek şiddeti sonucu kaybettiğimiz tüm kadınlar için erkek adalet değil gerçek adalet sağlanıncaya kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” diye konuştu.

İlgili haberler
Şengül Öğretmen’i öldürmekle yargılanan Hasan Aydı...

Şengül Karaca’yı evinin camından iterek öldürmekle suçlanan ve ‘kasten öldürmekten’yargılanan Hasan...

Bilirkişi raporu: Şengül Karaca’nın ölümü adli tah...

Şengül Öğretmen davasında ATK raporu mahkemeye ulaştı. Raporda ölümün intihar mı cinayet mi olduğunu...

Şengül Karaca davasında sanık beraat etti: Yargını...

Şengül Karaca’nın şüpheli şekilde yaşamını yitirmesine ilişkin süren davada sanık beraat etti. Karar...