KESK İzmir Kadın Meclisi: Şiddete karşı birlikte mücadele
KESK İzmir Kadın Meclisi 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü öncesi ‘Yaşamımızı savunuyoruz’ diyerek basın açıklaması yaptı.

Her hafta çarşamba günü yapılan ihraçlara karşı eylemlerin bu haftasında KESK’li kadınlar bir araya geldi. Karşıyaka iskele karşısında 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısıyla yapılan açıklamada kadınlar, “İşimizi geri alacağız”, “Geceleri de sokakları da alanları da terk etmiyoruz”, “Kadın cinayetleri politiktir” sloganları attı.

BTS Genel Merkez Kadın Sekreteri Begüm Özyönüm, “Mücadele etmekten vazgeçmeyeceğiz. Alanları, sokakları terk etmediğimizi bir kez daha hatırlatıyoruz. Hep birlikte mücadeleyi büyüteceğiz” dedi.

’MÜCADELE EDEREK KAZANACAĞIZ’

KESK İzmir Kadın Meclisi adına açıklamayı Sibel Çelik, Nursel Yücesoy ve Zeliha Danyeli okudu. Kadınlar, “Biz kadınlar yaşadığımız her türlü erkek-devlet şiddetinin karşısında birlikte mücadele ederek ve birbirimizle dayanışarak kazanacağımızı biliyoruz. Yılmadan ve bıkmadan yıllardır söylediğimizi buradan bir kez daha haykırıyoruz; kadına yönelik şiddet münferit değil, politiktir ve bu şiddeti önlemenin en önemli yolu toplumsal cinsiyet eşitliğinin yaşamın her alanında sağlanmasından geçer” diyerek İstanbul sözleşmesinin de önemine vurgu yaptılar.

’YAŞAMLARIMIZI SAVUNMAK İÇİN SOKAKLARDAYIZ’

Daha güçlü ve örgütlü olarak hayatlarına ve haklarına sahip çıktıklarını söyleyen kadınlar yaşamlarımızı savunmak için sokaklarda olacaklarını belirtti. Kadınlar, “Sokaklardayız çünkü; pandemi fırsatçılığıyla kazanımlarımız yok edilmek isteniyor, sermayeyi gözeten salgın tedbirleri bizi daha da yoksullaştırıyor, emeğimiz üzerindeki sömürü katmerleşiyor. Sokaklardayız çünkü; pandemi koşullarında derinleşen ekonomik kriz varolan cinsiyet eşitsizliğini derinleştirirken artan kadın işsizliği ve yoksulluğuna dair hiçbir önlem alınmıyor” diye konuştu.

25 KASIM’A ÇAĞRI

25 Kasım günü alanlarda olma çağrısı yapan kadınlar son olarak şunları kaydetti: “Sermayeye, ranta, savaşa aktarılan bütçe hakkımıza sahip çıkmak için sokaklardayız.

Fetvalarıyla ne giyeceğimizi, ne söyleyeceğimizi, nasıl yaşayacağımızı buyur ederek bize sınır çizenlere karşı sokaklardayız. ‘İstanbul Sözleşmesi Yaşatır’ demek için sokaklardayız. Bir kişi daha eksilmemek için sokaklardayız. İşsizliğe, yoksulluğa, güvencesizliğe, gericiliğe, tacize, tecavüze, istismara, katliamlara ve savaşlara karşı yaşamımızı savunmak için sokaklardayız.”


İlgili haberler
Ankara Kadın Platformundan 25 Kasım çağrısı...

Ankara Kadın Platformu, 25 Kasım Kasına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Dayanışma Günü’nde yapılac...

İl il 25 Kasım eylemleri | Şiddete karşı sözümüzü...

Ülkenin dört bir yanında kadınlar olarak bir araya geliyoruz; Şiddete, tacize, tecavüze, baskılara,...

Bursa Ekmek ve Gül Grubu kadınları 25 Kasım’a çağı...

Bursa Kadın Platformu bileşenlerinden biri olan Bursa Ekmek ve Gül Grubu, 25 Kadın Kadına Yönelik Şi...