Kendisini öldürmeye çalışan erkeği öldüren Esra Abid'e hapis cezası verildi
Aydın'ın Kuşadası ilçesinde kendisine şiddet uygulayan ve katletmeye çalışan erkeği öldüren ve tutuklanan Esra Abid’e 11 yıl 8 ay hapis cezası verildi.

Aydın’ın Kuşadası ilçesinde 9 Temmuz 2023’te kendisi ve annesinin yolunu kesip öldürme girişiminde bulunan Mustafa Teksöğüt’ü öldüren Esra Abid’in yargılandığı davanın karar duruşması 16 Şubat günü Söke 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Savcının, önceki duruşmada en üst hadden tahrik indirim uygulanmasını talep ettiği Abid'e mahkeme heyeti ise “kasten insan öldürmekten” 11 yıl 8 ay hapis cezası verdi.

Abid'in avukatları karara karşı istinaf mahkemesine başvuracaklarını belirtti.

NE OLMUŞTU?

Aydın’da 9 Temmuz 2023’te Mustafa Teksöğüt, Esra Abid ve annesinin yolunu kesip öldürme girişiminde bulunmuştu. Buna karşı kendini savunan Abid, Mustafa Teksöğüt’ü öldürdü. Olayın ardından gözaltına alınan Abid, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Öte yandan Mustafa Teksöğüt tarafından cinsel ve fiziksel şiddete maruz kalan Esra Abid’in daha önce fail hakkında birçok kez karakola başvurduğu, Mustafa Teksöğüt’ün kendisini tehdit ettiğini ve takip ettiğini söylemesine rağmen bir önlem alınmadığı belirtildi. Mustafa Teksöğüt için uzaklaştırma kararı alan Abid’in KADES uygulamasına defalarca bastığı ve polise Mustafa Teksöğüt’ün silahının olduğunu söylediği, fakat polisin “Vukuatı olmadan bir şey yapamayız” dediği öğrenildi.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül
Kaynak:Jinnews

İlgili haberler
Melek İpek davasında gerekçeli karar: Muhtemel sal...

Melek İpek davasında gerekçeli karar hazırlandı. Kararda, ‘Bir kimsenin muhtemel saldırıya karşı haz...

Mahkeme ‘meşru müdafaa’ dedi, eşini öldürmek zorun...

47 yıl boyunca şiddetine maruz kaldığı Osman Efeoğulları’nı ölmemek için öldürmek zorunda kalan Öznu...

Meşru müdafaadan beraat alan kadına istinaftan 10...

Kendisine şiddet uygulayıp, öldürmekle tehdit eden eşini öldüren kadının meşru müdafaadan beraatına...