Keçiören Kadın Platformu’ndan 25 Kasım Çağrısı ‘Mücadelemizden ve birbirimizden vazgeçmiyoruz’
Keçiören Kadın Platformu, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü nedeniyle açıklama yaptı.

İncirli Yunus Emre Parkı’nda bir araya gelen kadınlar, şiddete, baskılara, haklarına yönelik saldırılara karşı “Mücadelemizden ve birbirimizden Vazgeçmiyoruz” dedi.  

Kadınlar, Ankara Kadın Platformu tarafından 25 Kasım Çarşamba günü saat 18.00’de Çankaya Belediyesi önünde yapılacak eyleme katılım çağrısı yaptı.

Keçiören Kadın Platformu adına açıklamayı yapan Eğitim Sen 3 No’lu Kadın Sekreteri Melek Aşur, devletin olanaklarının şiddeti önlemek için seferber edilmesi gerekirken infaz düzenlemeleriyle faillerin hiçbir önlem alınmadan evlerine gönderildiğini, kadınları şiddete karşı koruyan yasaların esnetildiğini, İstanbul Sözleşmesi, 6284 sayılı yasa gibi kadınların yaşamlarını güvenceye alan sözleşme ve düzenlemelerin yok edilmeye çalışıldığını söyledi.

Pandemi fırsatçılığıyla kadınların kazanımlarının yok edilmek istendiğini belirten Aşur, “Sermayeyi gözeten salgın tedbirleri bizi daha fazla yoksullaştırıyor, emeğimiz üzerindeki sömürü artarak büyüyor” diye konuştu. Şiddete karşı kadınların mücadele ve dayanışmayla kazanacağını vurgulayan Aşur, taleplerini şöyle sıraladı:

“Şiddete karşı kadınları koruyan yasal düzenlemeler acilen yapılmalı. Her türlü yasa ve düzenlemede toplumsal cinsiyet eşitliği gözetilmeli. Sığınmaevleri çoğalarak yenileri açılmalı. Gündüz bakım evleri ve kreşler kurulmalı. Doğum izni 24 haftaya çıkarılmalı, sür izni önündeki engeller kaldırılmalı”.

İlgili haberler
1 Mayıs mahallesinden kadınlar 25 Kasım öncesi kah...

Ümraniye’de bulunan 1 Mayıs mahallesinde kadınlar 25 Kasım öncesi ‘Kadına şiddette karşı bizimde söy...

Adana Kadın Platformu 25 Kasım'da sokakta!

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’nde Adana Kadın Platfo...

Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği 25 Kasım açık...

‘Şiddet her yerde, çözüm örgütlü mücadelede’ diyen Kocaeli Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği, kad...