KCDP kapatma davası yarın görülecek: Dava tüm muhalif kesimleri hedef alıyor
Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Genel Sekreteri Fidan Ataselim, kapatma davasının sadece KCDP'yi değil tüm kesimleri hedefe aldığını söylüyor.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneğine “ahlaka aykırı faaliyet yürütmek” gerekçesiyle açılan kapatma davasının ikinci duruşması 5 Ekim’de Çağlayan’daki İstanbul Adliyesinde görülecek.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Genel Sekreteri Fidan Ataselim derneklerine açılan davanın sürecini anlatırken 2016’dan beri Valiliğin sürekli olarak savcılığa, derneğe dava açılması için dilekçe verildiğinin savcılığın da yasadışı faaliyete ilişkin somut bir delil olmadığı için bu dilekçeleri reddettiğini söyledi.

Kapatma davasının açılması kararının politik bir karar olduğunu belirten Ataselim, “Biz bunu sadece bize yönelik bir saldırı olarak düşünmüyoruz” dedi. Açılan dava ile demokratik muhalif kesimlerin bastırma ve göz dağı vermeyi amaçladığını vurgulayan Ataselim şunları söyledi, “Her türlü kararı verebilirler, siyasi bir karar verecekler. İddia tam olarak neye dayandırılıyor belli değil. Anlamadığımız bir şeye karşı savunma yapar durumdayız. İlk duruşmada hakim toplumsal arşiv kaydında bulunan yöneticilerin tüm dosyalarını yerel mahkemelerden istedi, onlara bakacağını söyledi. Öldürülen ailelerin, barolardan müdahilik talebi oldu. Hakim hepsini reddetti. Reddedişi de durumu anlatır nitelikte. Bize açılan kapatma davası, Geziye ceza verilmesi, festivallerin, konserlerin yasaklanması, kadın sanatçılara kıyafetleri üzerinden baskı kurulması, LGBTİ karşıtı yürüyüşlerin yapılması, bunların her birinin özgürlüklerimize yönelik saldırıların örgütlü olarak arttığını gösteriyor. O yüzden 5 Ekim’de Çağlayan Adliyesi’nde olacağız.”

ÖLDÜRÜLEN 107 KADININ AİLESİNDEN ORTAK AÇIKLAMA

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformunun takipçisi olduğu davalardan, öldürülen kadınların aileleri platforma açılan kapatma davasına karşı ortak açıklama yayınladı. Açıklamada, “Bizler Türkiye'nin birçok farklı şehrinde kadın cinayetleri ile, şüpheli ölümlerle hayattan koparılan kadınların aileleri, yakınlarıyız. Gerek en zor zamanlarımızda, acımızı yaşarken, gerekse hukuki süreçlerimizde Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği bugüne dek bizleri asla yalnız bırakmadı. Şimdi derneğimiz hukuksuz bir davayla kapatılmak isteniyor. ‘Ahlaka aykırı faaliyet yürütmek’le suçlanıyor. Kadınlar öldürülürken, dövülürken, vurulurken ahlaktan bahsetmeyenlerin şimdi bu bahanelerle derneği susturmaya çalışması boşunadır” denilerek 5 Ekim’de İstanbul Adliyesinde görülecek duruşmaya çağrıda bulunuldu.

İlgili haberler
Soylu'ya göre 7 ayda 158, KCDP verilerine göre 6 a...

İçişleri Bakanlığının açıkladığı verilere göre 2022’nin ilk 7 ayında 158 kadın cinayeti gerçekleşti....

KCDP Derneği kapatma Davası| Arkamızda kadın mücad...

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneğine açılan kapatma davası Çağlayan Adliyesinde başl...

Derneklere getirilmesi planlanan düzenleme: Kadın...

Editörlerimizden Elif Turgut soruyor, Sevda Karaca değerlendiriyor.