Kayseri’de katledilen Edanur için oturma eylemi yapıldı: Adalet istiyoruz
Eski erkek arkadaşı tarafından katledilen 18 yaşındaki Edanur Çoban için Kayseri'de oturma eylemi yapıldı.

Kayseri’de eski erkek arkadaşı tarafından katledilen Edanur Çoban (18) için, Cumhuriyet Meydanı’nda ailesi, arkadaşları ve kadın derneklerinin desteğiyle oturma eylemi gerçekleştirdi. Çoban ailesi, Edanur için adalet istedi.

‘EDA ARTIK TÜRKİYE’NİN ÇOCUĞU’

Edanur Çoban’ın annesi Tuğba Çoban, “Artık Eda benim değil Türkiye’nin çocuğu. Bütün hakimlerime, savcılarıma, cumhurbaşkanına sesleniyorum benim çocuğuma böyle yapanlar içeriden çıkmasın, gün yüzü görmesin. Benim Eda’m gün yüzü göremedi. Okulu açılacaktı üç valiz hazırladık. Kıyafetlerinin daha etiketi üstünde kaldı. İçeriden çıkmasın/çıkamasın istiyorum. Onunla aynı dünyada nefes almak istemiyorum” dedi.


‘KIZIMIN KATİLİ 3-5 SENE YATIP ÇIKMASIN’

Edanur Çoban’ın babası Akın Çoban’ın ise “Adaleti sağlayacaktı ama yarım kaldı umutları kızımın. Adalet okuyup yükselebildiği kadar yükselip adaleti sağlayacaktı ama benim kızım bunu hak etmedi. Eşimin de dediği gibi bütün bürokratların duymasını istiyorum. Başka Edaların canı yanmasın, başka annelerin babaların canı yanmasın istiyoruz biz sesimizi duyurmak istiyoruz. Tüm bürokratların göz yummamasını ve adaletin sağlanmasını istiyoruz. Bu insanların 3-5 sene yatıp dışarı çıkmamasını istiyoruz” diye konuştu.
Ailesinin konuşması ardından oturma eylemi yapıldı. Sürecin takibini yapan avukatlar, baro başkanı ve siyasi parti temsilcileri oturma eylemine destek verdi.


Fotoğraflar: Kayseri Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Ataerkilliğe verilmiş nüktedan bir yanıt: Kadınlar...

Kadınlar Ülkesi 1915’te yazıldı; kitap olarak 1979 yılında yayımlandı. Ataerkinin ağırlıkta olduğu ü...

Kadın katillerine haksız tahrik ve iyi hal indirim...

Zonguldak ve Mersin’de yaşanan iki kadın cinayetinde, sanığın biri ağırlaştırılmış müebbet hapis cez...

İHD Şubeleri: Çocuk istismarı cezasızlıktan beslen...

İHD İstanbul ve Batman şubelerinin artan çocuk istismarı ve Zonguldak’taki istismar sonucu hayatını...