Kayseri ve Sivas’ta 8 Mart | Bu karanlıkla yaşamak zorunda değiliz
Kayseri Kadın Platformunun çağrısıyla buluşan kadınlar, tüm kadınları mücadeleye çağırdı.

Kayseri’de kadınlar, Kayseri Kadın Platformunun çağrısıyla buluştu. Bu sene 8 Mart'ı depremin acısı ile karşıladıklarını söyleyen kadınlar, “Binlerce insanda derin acılar bırakan Maraş’ta yaşanan depreminin etkileri, savaşlarda olduğu gibi biz kadınlar ve çocuklar üzerinde daha ağır yaşanıyor” ifadelerini kullandı.
Kadınların halihazırda pek çok sorun yaşadığının altının çizildiği açıklamada depremle birlikte kadınların sorunlarının daha da derinleştiğinin üzerinde duruldu.
“Kentlerden sağ kurtulabilen, yakınlarını kaybetmenin ağır travmasını yaşayan kadınlar, bir taraftan da güvenlik endişesini yaşarken, diğer yandan da göçe, yoksulluğa, salgın hastalıklara ve şiddet riskine karşı en savunmasız toplum kesimini oluşturuyor” diyen Kayserili Kadınlar, kadınların bu karanlıkta yaşamak zorunda olmadıklarını belirterek tüm kadınlar için mücadele sözü verdiklerini belirtti.


SİVAS

Fotoğraf ve video: Özgür Baştürk

KESK Sivas Şubeler Platformu, saat 17.30’da Cumhuriyet Meydanı’nda 8 Mart açıklaması düzenledi. Açıklamaya Halkevleri, CHP Kadın Kolları, EMEP, Sol Parti temsilcileri de destek verdi.

Sık sık “Kadın yaşam özgürlük”, “Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat, etmiyoruz”, “Yaşasın örgütlü mücadelemiz”, “Kadın varsa umut var hep birlikte el ele” sloganlarının atıldığı basın açıklamasında SES Şube Eş Başkanı Hanife Değer söz aldı.

8 Mart’ın kadın emeği sömürüsüne karşı kadınların omuz omuza mücadele verdiği gün olduğunu söyleyen Değer, “Kadınların uluslararası birlik, beraberlik, mücadele ve dayanışma günü olan 8 Mart’a bu yıl etkilerinin hâlâ sürdüğü ve uzun yıllar da sürmeye devam edeceği bu depremlerin ağırlığıyla yaşamlarımızın iktidar ve sermaye karşısında hiçbir şey ifade etmediğinin bilinci ve öfkesiyle giriyoruz. Bu gerçeklik bizi daha fazla örgütlenme daha fazla mücadele etme ve daha fazla dayanışma sorumluluğu yüklüyor.

Her türlü saldırıya rağmen sokakları terk etmeyen hakları ve hayatları için direnen kadınlar olarak 8 Mart kadınların uluslararası birlik mücadele ve dayanışma günü kapsamındaki tüm eylem ve etkinlikler öfkemizle isyanımızla kadın dayanışmasını örüyor yaşamı yeniden kuruyoruz” dedi.

İL İL 8 MART EYLEMLERİ | 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde ülkenin dört bir yanında kadınlar rant düzeninin yarattığı yıkıma, haklarına ve hayatlarına yönelik saldırılara karşı sokakta... TIKLAYIN

Manşet Fotoğrafı: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
8 Mart 2023 | Ege illerinde öfke, isyan, dayanışma

Kadınlar Aydın, Balıkesir ve ilçeleri, Muğla ve ilçeleri ile pek çok ilde sokaktaydı.

8 Mart 2023 | Bölge illerinde kadınlar 8 Mart için...

Van, Dersim, Mardin, Elazığ ve Kars'ta kadınlar sokaktaydı. Kadınlar "Mücadelemizin karşısında kimse...

8 Mart 2023 | Deprem bölgelerinde kadınlar yaşamı...

Maraş merkezli depremin etkilediği 11 ilde 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde kadınlar bir araday...