Kadınlar Nevin Yıldırım için yürüdü
Kendisine tecavüz eden erkeği öldürdüğü için tutuklu bulunan ve yeniden yargılanmasına bugün başlanacak olan Nevin Yıldırım’a destek olmak için kadınlar dün eylemdeydi.

Isparta’nın Yalvaç ilçesi Koruyaka köyünde 28 Ağustos 2012’de, kendisine 3 yıl boyunca tecavüz eden Nurettin Gider’i öldürdüğü için yargılanan, yargılama boyunca da hiç konuşmayan ve müebbet hapis cezası verilen Nevin Yıldırım için kadınlar, İstanbul’da Kadıköy Süreyya Operası önünde bir araya geldi. Nevin'in yeniden yargılaması bugün başlıyor. Bugün görülecek duruşma için dayanışma çağrısı yapan kadınlar “2018’de Nevin Yıldırım’a özgürlük” pankartı açıp Süreyya Operası binası önünden Khalkedon Meydanı’na kadar yürüdü.

TECAVÜZ GERÇEĞİ GÖRÜNMEZ KILINIYOR
Khalkedon Meydanı’na slogan ve alkışlar eşliğinde giriş yapan kadınlar adına Rüya Kurtuluş kısa bir açıklama yaptı. 2017 yılında kadınların içlerindeki öfkeyi #MeToo (Ben de) diyerek isyanlarını dışa vurduğunu hatırlatan Kurtuluş, “Bu hikâye biz kadınlara pek yabancı değil. Yalvaç’ta 3 yıl boyunca tecavüze tahammül etmek zorunda bırakılan Nevin Yıldırım’ın sessizliği bir kabulleniş, bu kabullenişi de bir ilişki olarak tariflediği için bugün Nevin özgürlüğünden mahrum” dedi. Nevin Yıldırım’ın kendisine uygulanan şiddet ve tecavüzden kurtulmak için öldürmek zorunda kaldığını aktaran Kurtuluş, “Tecavüz gerçeği görünmez kılmak için bahane edilen 3 yıllık bir sessizlikten bahsediliyor. Bu cendere yerine, rıza olarak niteleyen erkek yargı, medya, toplum gerçeği var” dedi.
Kurtuluş, bugün Isparta Yalvaç’ta saat 14.00’da görülecek duruşmaya katılım çağrısı yaptı.

İlgili haberler
Nevin Yıldırım neden sustu?

“Tanıklar konuştukça buruk bir tebessümle, çaresizce gülümsemeyle cevap verdi iddialara Nevin.” Yarg...

Kadınlar ‘Nevin’e özgürlük’ demek için yola çıkıyo...

Kendisine tecavüz eden erkeği öldüren ve müebbet hapis cezasına çarptırılan, eylül ayında cezası Yar...

GÜNÜN TALEBİ: Nevin Yıldırım’a özgürlük

Kendisine tecavüz eden erkeği öldüren ve müebbet hapis cezasına çarptırılan Nevin Yıldırım için kadı...