Aydın Kuşadası’na bağlı Bayraklıdede Mahallesi Muhtarı Çiğdem Tektaş ile birlikteyiz. Kocaman bir bahçe içinde, çiçekler arasındaki muhtarlıkta bizi ev sıcaklığında bir ortamda karşılıyor, çaylarımızı yudumlarken bir yandan da sohbet ediyoruz. Hayatı, kadınlık hallerini, siyaseti konuşuyoruz, tabii bir de Ekmek ve Gül’ü.
Çiğdem Tektaş’ın muhtarlıkta ikinci dönemi, 2014’ten bu yana aynı Bayraklıdede Mahallesinin muhtarı. Kendisinden önce de eşi yaklaşık 25 yıl aynı mahallede muhtarlık yapmış. Eşi vefat edince kızlarının ve mahallenin teşviki ile muhtarlığa aday olmuş.
Muhtarlıkta geçirdiği zamanı şöyle anlatıyor: “Ben bu görevi yerine getirirken mutluyum. Kadın, erkek hepsi bana destek oluyorlar. Kadınların her işte olduğu gibi bu işte de başarılı olduğunu düşünüyorum. Kadınlar daha titiz, hassas, işini ciddiye alıyor. Hal böyle olunca da bize işi düşen herkes yanımızdan hoşnut ayrılıyor.”
Aradan geçen yıllarda epey anı biriktirmiş Tektaş. Bir anısını şöyle anlatıyor; “Büroma iş için gelen bazı kişiler; ‘muhtar bey yok mu’ diye soruyorlar. İşte o zaman gülüyorum ve onlara ‘muhtar hanım var’ diyorum.” Bunun önyargılardan kaynaklandığını düşünüyor Tektaş: “Toplumda öyle bir önyargı var ki; sanki muhtarlığı ancak erkekler yapar, kadınlara göre değil. Ama ben 5 yıldan bu yana bu önyargıyı kısmen de olsa kırdım. Kadınların her şeyi güzel yapacağına inanıyorum. Kadınlar hangi işe el atsa üstesinden gelir, çünkü sabırlı ve çalışkanlar.”
Mahallenin en büyük sorunlarını ise kanalizasyon sıkıntısı ve içme suyunun olmaması, hastaneye direk giden bir toplu taşıma hattı olmaması şeklinde sıralıyor. Belediyeden beklentisi ise ilettikleri sorunlarıyla ilgilenilmesi ve birlikte çözüm yolları arayabilmek.
Son olarak ise Ekmek ve Gül Dergisine ve tüm kadınlara sevgilerini iletiyor Çiğdem Tektaş.
İlgili haberler
Kuşadalı Kadınlar kadın hikayelerini tiyatro ile a...
‘Dar Alanda Uzun Hikayeler’ adlı kadın oyununu sahneleyen, yazan, yöneten kadınlar: Aslında kendi hi...
Kadın muhtarlar kadınlar için kolları sıvadı
Ankara Batıkent’teki 9 mahallenin 8’inde ve Mersin’in Akdam Köyünde seçimleri kazanan kadın muhtarla...
Kadınlar basın dünyasında yalnız bırakılıyor
Erkek mesleği olarak görülen matbaacılık işini tam 30 yıldan bu yana tek başına sürdüren gazeteci Ze...
- EN SON
- ÇOK OKUNAN
- ÖNERİLEN
Editörden
Bültenimize abone olun!
E-posta listesine kayıt oldunuz.