İzmir’de yaşayan İranlılar: İran halkının yanında olun
İzmir'de İranlılar, İran rejiminin idam cezalarını protesto etmek için toplandı.

İzmir’de yaşayan İranlılar, İran’da Mahsa Amini’nin öldürülmesiyle başlayan rejim karşıtı protestolarla dayanışmak, idam cezalarını protesto etmek ve 3 yıl önce İran’da düşürülen uçakla ilgili Alsancak Gündoğdu Meydanı’nda bir araya geldi. Açıklamada, “Zan zendegi azadi”, “Kadın yaşam özgürlük” ve rejim karşıtı sloganlar atıldı.

Kitle adına basın açıklamasını okuyan Destina R., 3 yıl önce rejim füzeyle vurulup düşürülen uçağı hatırlatarak, olayda 176 insanın yaşamını yitirdiğini söyledi.
43 yıldır rejimden dolayı çok fazla insanın yaşamını yitirdiğini ifade eden Destina R., “İran halkı bu kanlı rejimin tutsakları. İran adeta işgal altında. Değerli Türkiye Cumhuriyeti politikacıları ve öncelerine sesleniyoruz. Lütfen bu yolda desteklerinizi esirgemeyin. Sınır ülkeler, devletlerde haklar komşudur. İnsanın rengi olmaz, ırkımız, dinimiz, kültürümüz size benzer. İran rejimiyle ticari siyasi ilişkilerinize son verin, molla rejiminin son demleridir elinizi uzatın ve İran halkının yanında olun” dedi

Fotoğraf: Murat Kocabaş

İlgili haberler
İran’da Mahsa Amini protestoları nedeniyle 2 kişi...

İran'da Mahsa Amini protestolarına katıldıkları gerekçesiyle tutuklanan Mohammad Mehdi Karimi ve Sey...

İran'da Mahsa isyanı 100 günde neleri değiştirdi?

İran'da Sepide işkence altında öldürüldü, tutukluların ikisinin daha idam cezası onaylandı. İran İşç...

Mahsa Amini anısına genç kadınlardan oyun

Esenyalı Kadın Dayanışma Derneğinden genç kadınlar İran'da yaşananlara dikkat çekmek ve Mahsa Amini...