İzmir’de yaşayan İranlılar idamları protesto etti
İzmir’de yaşayan İranlılar, rejim karşıtı protestolarla dayanışmak ve idamları protesto etmek için Alsancak Gündoğdu Meydanı’nda bir araya geldi.

İzmir’de yaşayan İranlılar, İran’da Mahsa Amini’nin öldürülmesiyle başlayan rejim karşıtı protestolarla dayanışmak ve idamları protesto etmek için Alsancak Gündoğdu Meydanı’nda bir araya geldi.

“Zan zendegi azadi”, “Kadın yaşam özgürlük” ve rejim karşıtı sloganların atıldığı açıklamada, idam edilenler için kısa bir performansı sergilendi.

Kitle adına basın açıklamasını okuyan Destina R., İran halkının sesini duyurmak için bir araya geldiklerini söyleyerek, “Polis halkı öldürüyor. Hekırlar hâlâ yardım ediyor. Halk ise cezaevlerinde olanlar için çırpınıyor. Ülke gündemi, İran milli televizyonundan değil. Sosyal medya ve yabancı medyadan takip ediliyor” dedi.

“ADİL VE ÖZGÜR YAŞAM HAKKINI SAVUNALAR İDAM EDİYOR”

Rejimin İran’da ölüm ve yoksulluktan başka bir şey planlamadığını ifade eden Destina R., “30 bini aşkın tutuklu bulunmakta hüküm giymiş. Tutukluların yaşı 17’den başlıyor. Aralarında sanatçı, hekim, aydın, gazeteci her kesimden seçkin tutuklular var. Hepsinin hayatından ve akıbetlerinden endişe duyuyoruz. Bu tutuklular suçlu değil. Adil ve özgür yaşam hakkını savunan sivil vatandaşlardır. İdam ve müebbet hapis cezası gibi hukuk ve insanlık dışı bir şekilde yargılanıyorlar. Halk ciddi bir baskı altında. Birçok kayıp var, tutukların yerleri ve durumları gizli tutuluyor. Aileleri habersiz ve çaresiz. Tutuklunun gece vakti helikopterden denize atıldığı söyleniyor. Bunca dehşete rağmen halk sokaktan, medyada, ekonomik, sosyal ve milletin direnişe devam ediyor. Bu bir acil yardım çağrısıdır. Sesimizi duyun, sesimizin olun. Özgür bir yaşamı savunmak erdemli her insanın görevidir. Sesimiz olun” diye konuştu.

İlgili haberler
Esenyalı'da kadınlar Mirabeller'den Mahsa Amini'ye...

Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği 25 Kasım'a giderken dünyada ve Türkiye'de kadınların özgürlük mücad...

Sıla yeni klibini Mahsa Amini’ye ithaf etti: “Kalk...

Sıla, ‘Kalksın Uyuyanlar’ şarkısının klibini İran’da başörtüsü yasasına uygun örtünmediği iddiasıyla...

ODTÜ'de öğrenciler Mahsa Amini için açıklama yaptı

ODTÜ öğrencileri, bir araya gelerek Mahsa Amini'nin ahlak polisi tarafından öldürülmesini protesto e...