İzmir'de kadınlar Danıştay'ın İstanbul Sözleşmesi'nin feshini onaylamasına karşı sokağa çıktı!
İstanbul Sözleşmesi Bizim, Vazgeçmiyoruz İzmir Kampanya Grubu'nun çağrısıyla İzmir'de kadınlar Danıştay'ın İstanbul Sözleşmesi'nin feshini onaylayan kararını protesto ettti.

Danıştay 10. Dairesi, İstanbul Sözleşmesi'nin feshine dair Cumhurbaşkanı kararının iptali istemi reddetti. Sözleşmenin feshinin onayı anlamına gelen bu karar İstanbul Sözleşmesi Bizim, Vazgeçmiyoruz İzmir Kampanya Grubu tarafından düzenlenen basın açıklamasıyla protesto edildi.

Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde düzenlenen açıklamada kadınlar, "Vazgeçmedik, vazgeçmiyoruz, İstanbul Sözleşmesi yaşatır" pankartı açtı; "Sözleşme bizim, vazgeçmiyoruz", "Jin, jiyan, azadi", "Katledilen kadınlar isyanımızdır", "Erkek adalet değil gerçek adalet" sloganları attı.

'TOPLUM NEZDİNDE BU KARARIN HİÇBİR MEŞRUİYETİ YOK!'

Kadınlar adına açıklamayı okuyan Berfin Büyükertaş, "Bu kararla Danıştay, tek adam iktidarının Meclisi devre dışı bırakarak istediği her kararı alabileceğini, istediği her uluslararası sözleşmeden kafasına göre çekilebileceğini göstermiştir. Kadınlar nezdinde, toplum nezdinde bu kararın hiçbir meşruiyeti yoktur, kabul etmiyoruz" dedi.

İktidarın kadınlara, LBGTİ'lere, çocuklara adeta savaş açtığını söyleyen Büyükertaş, "İhtiyaç olmasına rağmen kadın sığınma evi açmayan, hatta var olanları bir bir kapatan, kadınları aile içi şiddete mahkum etmek isteyen, şiddete boyun eğmeyip gittiğimiz karakollardan bizleri evlere gönderen bir iktidarsınız. Bizleri yoksullukla, şiddetle, tacizle cezalandırmaya, haklarımızdan vazgeçmeye zorlamanızı kabul etmiyoruz" diye konuştu.

'HAKLARIMIZI ALAMAYACAKSINIZ'

Mücadele vurgusu yapan Büyükertaş, "Yaşamlarımız için mücadele etmeye, sokak sokak örgütlenmeye ve İstanbul Sözleşmesi’ni her koşulda savunmaya devam edeceğiz. Haklarımızı bize siz vermediniz, siz alamayacaksınız" diye konuştu.

İlgili haberler
İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmiyoruz çünkü...

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Kararı ile feshedildiği açıklanan İstanbul Sözleşmesi nedir? Kadın...

Danıştay’ın İstanbul Sözleşmesi kararı iktidarın k...

İstanbul Sözleşmesi'nin feshi kararının iptali istemiyle açılan davada Kayseri Barosunu temsilen Dan...

Danıştay İstanbul Sözleşmesi’nin feshine onay verd...

Danıştay 10. Dairesi 2'ye karşı 3 oyla verdiği kararda İstanbul Sözleşmesi'nin feshi için verilen Cu...