İZENERJİ’de işten atılan kadın işçi: Tacize ve mobbinge maruz kaldım
İZENERJİ şirketinde güvenlik personeli olan kadın işçi “gerekçesiz” şekilde işten atıldığını iddia etti. İşçi kadın yaşadığı mobbing ve tacizleri anlattı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZENERJİ şirketinde güvenlik görevlisi olarak çalışan Serap Fırtına “gerekçesiz” şekilde işten atıldığını iddia etti. İşe geri dönmeyi talep eden Fırtına, hukuki mücadeleye başladığını söyledi.
İZENERJİ şirketinde 2018 yılında Tramvay’da çalışmaya başlayan Serap Fırtına, göreve başladığından beri üzerinde sürekli bir mobbingin olduğunu belirtti. Fırtına, “Tramvayda çalışmaya başladığımda erkekler tarafından sözlü ve fiziksel tacizler başladı. Ne yaparsam yapayım buna maruz kaldım. Ama bunları ispat edemiyorum, sabrettim” dedi.
“BEZDİRME POLİTİKASI”
Görevdeyken işten atılmakla tehdit edildiğini de iddia eden Fırtına, “4 sene geçti ve dedikleri oldu. Tramvay’dan sonra İBB Projesi’ne geçirildim. Aynı şeylerin fazlasını yaşamaya başladım. Gittim fuarda çalışmaya başladığım zaman şirket 1 ay sonra çağırdı ve tramvaydan tutanak geldi. Görev yerini bıraktığım gerekçesiyle ama 1 ay sonra geldi bu tutanak. Bezdirme politikası” diye konuştu.
Kendisini yine başka bir görev yerine gönderdiklerini belirten Fırtına, “Benim çalışmayla ilgili asla sorunum yok. Nereye gitsem aynı şekilde tacizler devam etti. Tutanak da tutamıyorlar, tutsalar da olmayan gerekçeler sunuyorlar” dedi.
“HUKUKİ MÜCADELEYİ BAŞLATIYORUM”
Son çalıştığı yerde de benzer şeyler yaşandığını ve yaşadıklarını da sürekli dile getirdiğini ifade eden Fırtına, “Fuar’da çalışırken de bir gün çalıştım, kovid oldum. 12 gün evde geçirdim, 12.gün raporum geldi. Şefi aradım, 1 hafta daha yıllık izinden istedim, tamam dediler, telefonda. Ertesi gün şirket beni aradı, iş akdiniz feshedildi, dedi” diye belirtti.
Örgütlü olduğu Genel-İş 9 No’lu İzmir Şube ile görüştüğünü aktaran Fırtına, “Sendika, İZENERJİ yönetimiyle görüşmüş, “Biz bu kadını istemiyoruz” demişler, resmi bir gerekçe gösteremiyorlar. Beni işimden attılar. Elimde hiçbir belge yok. Resmi bir gerekçe yok, kanun yok, bir tutanak yok, sadece gerekçeleri ‘yönetim istemiyor’. Hukuki mücadeleyi başlatıyorum. İşe iademi isteyeceğim” dedi.

Fotoğraf: Dilek Omaklılar/Evrensel


İlgili haberler
İZENERJİ işçileri ücretli sosyal izin ve regl izni...

TİS süreçleri devam eden İZENERJİ işçileri ücretli sosyal izin ve kadınların talep ettiği regl iznin...

İşten atılan Oppo işçileri sendikaya öfkeli: Hakla...

500 işçinin işten atıldığı Oppo önünde açıklama yapan işçiler haklarını alana kadar direnişlerine de...

İşten atılan Oppo işçileri direnişe geçti

Tuzla’da bulunan akıllı telefon üretiminin yapıldığı Oppo’da işten çıkarılan 500 işçi fabrika önünde...