İranlı tenisçi Sefi’den tarihi başarı: ‘Kolay yollardan geçmedi’
Grand Slam Şampiyonasında İranlı kadın tenisçi Moşkat El- Zehra Sefi Avustralyalı rakibini 2:0 yenerek önemli bir başarı elde etti. Sefi, Avustralya’da yarışan İranlı ilk kadın tenisçi oldu.

Avustralya’da düzenlenen Grand Slam Şampiyonasında İranlı kadın tenisçi Moşkat El- Zehra Sefi, Avustralyalı rakibini yenerek önemli bir başarı elde etti. Dünya Kadınlar Tenis Birliği, Safi’nin bugün geldiği aşamanın hiç de kolay olmadığına dikkat çekerek, zaferi “takdire şayan” olarak nitelendirdi.

Yeni Yılın ilk Grand Slam’i 19 Ocak’ta Avustralya’nın en iyi tenisçilerinin katılımıyla başladı. Şampiyona kapsamında İranlı kadın tenisçi Moşkat El- Zehra Sefi, Avustralyalı rakibini 2:0 yenerek önemli bir başarı elde etti.

Sefi, bu maçtaki galibiyetiyle Belçika ve Kazakistan temsilcilerinin karşı karşıya geleceği maçın galibi ile karşılaşacak.

‘KOLAY YOLLARDAN GEÇMEDİ, BAŞARISI TAKDİRE ŞAYAN!’

Dünya Kadınlar Tenis Birliği, Meşkat el-Zehra Sefi’nin zaferi sonrası yaptığı açıklamada, Sefi’nin bugün geldiği aşamanın hiç de kolay olmadığını belirterek, dünya gençler sıralamasında ilk 100 oyuncu arasında yer aldığını ve Avustralya’da yarışan İranlı ilk kadın tenisçi olduğunu kaydetti.

İranlı bir tenisçinin kızı olan Sefi, hem tarihe geçerek hem de gençler Grand Slam’e katılarak gençler sıralamasında ilk 100 oyuncu arasına girmeyi başardı. Sefi, böylece tarihe geçecek bu önemli yarışmada ilk zaferini de kazanmış oldu.

Sefi, Dünya Tenis Federasyonu’nun son sıralamasında dünyada 74. sırada yer alıyor.

Fotoğraf: Moşkat El- Zehra Sefi arşivi


İlgili haberler
İran’dan Türkiye’ye, ofsayttan kırmızı karta

Kartal’da bir araya gelen Ekmek ve Gül okurları; İran’da kadınların tribünde futbol izlemesinin yasa...

Yasakların ‘Ofsayt’a düşürdüğü kadınlar

İran'daki kadın temsilliğini perdeye aktaran 'yasaklı' yönetmen Panahi'nin filmlerinin her sahnesind...

GÜNÜN KAZANIMI: İranlı kadınlar statta

İranlı kadınlar, yıllarca erkek kılığında ve gizlice girdiği stata ‘yasal’ olarak ilk kez girdi.