İki çocuğu cinsel istismara maruz bırakan 'cinci hoca'ya tahliye
İki çocuğa taciz ve cinsel istismara maruz bırakmaktan tutuklanan 'cinci hoca' lakaplı Cüneyt Vural jet hızıyla tahliye edildi. Mahkemeni tahliye gerekçesi ise 'Çocuğun bekareti var.'

İstanbul’da “Cinci hoca” lakaplı Cüneyt Vural iletişime geçtiği çocukları, “size cin musallat olmuş” diyerek kandırarak çocuklara önce psikolojik şiddet uygulayıp sonra da çocukları otel odasında cinsel istismara maruz bıraktı. Ailelerin şikayetiyle tutuklanan Vural mahkeme tarafından jet hızıyla tahliye edildi.

Halk TV’den Seyhan Avşar’ın haberine göre, 15 yaşında olan lise öğrencisi Y.U. ve 16 yaşındaki M.A’yı “cinler seni esir almış”, “Cinlerim senin peşini bırakmaz" sözleriyle psikolojik şiddete uğratıp sonrasında defalarca cinsel istismara maruz bırakan “Cinci hoca” lakaplı Cüneyt Vural ailelerin durumu anlayıp şikayet etmesi üzerine gözaltına alındı.

Vural hakkında hem Anadolu Adliyesi Sulh Ceza Hakimliği hem de İstanbul 31. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tutuklama kararı çıktı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ve Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı iki çocuğun yaşadığı istismara ilişkin iki ayrı iddianame düzenlendi. İki iddianamede de sanığın, "Çocuğun Nitelikli Cinsel İstismarı", "Cebir Tehdit veya Hile Kullanarak Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma" suçlarından cezalandırılması istendi.

Ancak Y.U.'nun ailesinin şikayeti üzerine 28 Şubat 2023 tarihinde tutuklanan sanık Cüneyt Vural tutuklandıktan tam 16 gün sonra 15 Mart 2023 günü Beykoz Sulh Ceza Hakimliğinin “ Çocuğun bekareti var” gerekçesiyle tahliye edildi.

Sanığın M.A.'ya karşı eylemleri dolayısıyla tutuklu olduğu dosyada da yargılamayı yapan İstanbul 31. Ağır Ceza Mahkemesi de, sanık hakkında tahliye kararı verdi.

Failin başka çocuklara yönelik böyle bir eyleminin olup olmadığı, failin çocukları götürdüğü otellerin nasıl olup da kimlik kontrolü yapmadan böyle bir konaklamaya göz yumduklarına dair bir soruşturma olup olmadığı ise bilinmiyor. 

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
DFG ve MKG: Saldırılar gazetecileri yıldıramaz

MKG ve DFG, basın çalışanlarına yönelik operasyonları kınayarak, "Bu saldırılar özgür basın emekçile...

İstismara karşı mücadele eden kadınlar: Kadınların...

Yıllarca akrabaları tarafından istismara uğrayan, bugün 12, 17 ve 21 yaşında olan kız kardeşler ilk...

Kadın cinayetinde 'İyi hal' indirimi

Zonguldak Ereğli’de eski kadın arkadaşı Yeşim Sönmez’i pompalı tüfekle vurarak öldüren Başaran Çevik...