Hiranur Vakfı için sahte rapor düzenleyenler yargılanacak
Ankara Barosunun, Hiranur Vakfı davasında 'kemik yaşı tespitinde usulsüzlük yapma' gerekçesiyle suç duyurusunda bulunduğu kişiler yargılanacak. Süreci Avukat Zeynep Tepegöz Ekmek ve Gül'e anlattı.

Ankara Barosu, Hiranur Vakfı'nın istismar davasına ilişkin “kemik yaşı tespitinde usulsüzlük yapmaları ve suçu bildirmemeleri” nedeniyle raporu düzenleyen sağlıkçılara suç duyurusunda bulunmuştu. Baronun şikayeti ardından iddianame hazırlandı. Süreci Ankara Barosu Yönetim Kurulundan Avukat Zeynep Tepegöz Ekmek ve Gül’e değerlendirdi.

Hiranur Vakfı yargılama süreci devam ederken, Ankara Barosu’nun suç ihbarı üzerine Adli Tıp uygulamalarını yerine getirmeksizin yaş tespitinde bulunan iki şüpheli A.K. ve M.G. ayrıca şahsi muayene etmiş gibi görünen ancak teşhis ve beyanına göre fiziken muayene etmeyen Bit Hastalıkları Uzmanı M.O’ya, gerçeğe aykırı raporun oluşumuna sebebiyet verdiklerinden dolayı ayrı ayrı cezalandırmaları için üç kişi hakkında suç ihbarında bulunduklarını ifade eden Avukat Zeynep Tepegöz, “Bizim İhbarımız sonucunda yeterli şüphenin oluştuğu kanaatiyle düzenlenen iddianame İstanbul Anadolu 20. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi” dedi.

Hiranur Vakfı davası sürecinde tüm sorumlular hakkında, anne ve baba dahil suç duyurusunda bulunduklarını ifade eden Tepegöz, “Savcılık bununla ilgili olarak hem bizim hem başka kurum ve kuruluşların da talebini kabul ederek resmi evrakta sahtecilikten dolayı doktor aleyhine iddianame düzenledi ancak biz vakıf yöneticileriyle ilgili de suç duyurusunda bulunmuştuk ve hatta vakfın kapatılmasına dair taleplerimiz vardı. Buna dair herhangi bir soruşturma veya araştırma yapılmadı” dedi.

İstanbul Anadolu 20. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın ilk duruşması 11 Eylül'de görülecek.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Hiranur Vakfı istismar davası | Sanık avukatı isti...

İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in 6 yaşındaki kızı H.K.G'y...

Hiranur Vakfı davasına karartma| İstismar davası h...

Hiranur Vakfı'nın istismar davasının ilk duruşması bugün görüldü. Mahkeme avukatların katılımı redde...

Cumhurbaşkanı Hiranur Vakfındaki istismar için ‘mü...

AKP Kadın Kolları Başkanlığının düzenlediği Kadın Emeği Zirvesinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hi...