Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, ilk kadın başkanını çıkardı
HKMO İzmir Şubesi'nin ilk kadın başkanı Tuğba Yıldırım: 'Şubemizin ilk kadın başkanının seçilmiş olması, mesleğimiz için üyelerimiz tarafından verilmiş onurlu bir karardır'

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası (HKMO) İzmir Şubesi, 27-28 Ocak tarihlerinde gerçekleştirdiği genel kurul ve seçimler neticesinde belirlenen yönetim kurulunun ilk toplantısında görev dağılımını gerçekleştirdi. Toplantı akabinde, HKMO İzmir Şubesi’nin ilk kadın başkanı Tuğba Yıldırım olurken; İkinci Başkan Alp Çatalak, Şube Sekreteri Sanem Çakır, Şube Saymanı Zehra Işık, üyeler ise Umut Esved Akbal, Erdem Deniz ve Ahmet Kahya oldu.

‘ÖRGÜTLÜ MÜCADELEMİZ ARTARAK DEVAM EDECEKTİR’

Görev dağılımı sonrası görüşlerini aldığımız Şube Başkanı Tuğba Yıldırım, “Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılını kutladığımız, odamızın kuruluşunun 70. yılını kutlayacağımız bu dönemde; şubemizin ilk kadın başkanının ve kadın ağırlıklı bir yönetim kurulunun seçilmiş olması, mesleğimiz için üyelerimiz tarafından verilmiş onurlu bir karardır. Dün olduğu gibi bugün de Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası İzmir Şubemizce kente dair kamusal bakış açısıyla sürdürdüğümüz örgütlü mücadelemiz artarak devam edecektir” diye konuştu.

Fotoğraf: HKMO İzmir Şubesi

İlgili haberler
Resmi olmayan sonuçlara göre Sharon Graham Unıte S...

Birleşik Krallık’ta özel sektördeki en büyük sendika, Unite the Union’ın başkanlık seçiminin resmi o...

Harita Mühendisi kadınlar panel düzenliyor: ‘Kadın...

TMMOB’a bağlı Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Kadın Komisyonu 8 Mart dolayısıy...

Dünya Haritası: Kadınlar İçin Şiddet Atlası

Avrupa, Asya, Ortadoğu, Afrika, Latin Amerika, Amerika... ‘Dünya Haritası Kadınlar İçin Şiddet Atlas...