Hakaret davasına gelmeyen Av. Vahit Bıçak’a zorla getirme kararı
Ceren Damar Şenel’in katilinin avukatı Vahit Bıçak hakaret suçundan yargılandığı davaya katılmadı.

Araştırma Görevlisi Ceren Damar’ı öldüren Hasan İsmail Hikmet’in avukatı Vahit Bıçak’ın, açıklama ve paylaşımlarında Damar’a yönelik hakaret suçlamasıyla yargılandığı davanın duruşması görüldü. Sanık duruşmaya katılmazken, sanığın randevulu diş tedavisi mazeretini reddeden mahkeme heyeti, bir sonraki duruşma için zorla getirilmesi kararı verdi.

Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesinde Araştırma Görevlisi Ceren Damar Şenel’i katleden aynı üniversitenin öğrencisi Hasan İsmail Hikmet’in avukatı Vahit Bıçak hakkında, yargılama boyunca yaptığı açıklamalar ve sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek dava açılmıştı. Ankara 35’inci Ağır Ceza Mahkemesinde ikinci duruşması görülen davada, hakaret ve kişinin hatırasına hakaret suçlamasıyla yargılanan Bıçak, yine duruşmaya gelmedi. Mahkeme başkanı, Bıçak’ın duruşmaya katılmamaya gerekçe olarak diş tedavisi için sabah saatlerinde mazeret raporu sunduğunu aktardı.

Ancak bu gerekçeyi kabul etmeyen mahkeme heyeti, “Sanığın sunmuş olduğu rapor incelendiğinde mazeret olarak görülecek şekilde bir rahatsızlık olmadığı, randevulu bir tedavi işlemi olduğu görülmekte” diyerek bu mazeretin yeterli görülmediği reddedilmesine karar verdi. Vahit Bıçak hakkında üçüncü duruşmaya zorla getirilme kararı veren heyet bir sonraki duruşmayı 30 Kasım saat 10.30’a erteledi.

Fotoğraf: DHA

İlgili haberler
Ceren Damar davasında gerekçeli karar: Tahrik indi...

Ceren Damar cinayeti davasında gerekçeli karar açıklandı. Kararda, sanığın indirim alabilmek için if...

CEREN DAMAR DAVASI|‘Sanıktan yine bildik savunma:...

Öğrencisi tarafından öldürülen Çankaya Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ceren Damar’ın davasında sanık...

CEREN DAMAR DAVASI| Sanık ve müdafiisi yine yalana...

Çankaya Üniversitesi Araştırma Görevlisi Ceren Damar cinayeti davasının duruşması görüldü. Kadınlar,...