Güvencesiz çalışma ve artan kiralar Fatma ve oğlunu bir kez daha evsiz bıraktı
51 yaşındaki Fatma Çalışkan, yaşından dolayı iş bulamadığı için kirasını ödeyemedi, evden atıldı...

Fatma Çalışkan 51 yaşında. Bugün Esenyalı Kadın Dayanışma Deneğine 26 yaşındaki oğlu ile birlikte geldi. Kirasını ödeyemediği için eşyalarıyla beraber sokağa atılan Çalışkan, parası olmadığı için ev tutamazken yaşından dolayı iş de bulamıyor.

Çalışkan'a yardımcı olmak adına Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği, İstanbul Büyük Şehir Belediyesini aradığında yerleştirme yapamayacakları, sadece kışın hizmet verdikleri yanıtını aldı.

İBB’nin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına yönlendirmesinin ardından Bakanlık, Fatma Çalışkan’ı geçici hizmet veren konuk evlerine yönlendirdi ancak engelli oğlunu kabul etmeyeceklerini kabul edebilmeleri için yüzde 40 engelli olması gerektiğini söyledi.

Esenyalı Kadın Dayanışma Derneğinden Fatma Çalışkan ve oğlunun sokakta kalmaması için çabalayan kadınlar, ulaşmaya çalıştıkları kurumların mesai saati bittiği için ilgilenmediklerini ya da oradan oraya yönlendirip sonuçsuz bıraktıklarını dile getirdiler.

Fatma'nın hikayesini Esenyalı'dan Gizem Çelik anlatmıştı... Şiddet, güvencesiz çalışma, artan kiralar Fatma ve oğlunu evsiz bıraktı Şimdi güvencesiz çalışma ve artan kiralar Fatma ve oğlunu bir kez daha evsiz bıraktı
İlgili haberler
Kader’in, Kaderlerin öldürüldüğü sokaklarda yaşama...

Balkonumdan baktığımda gördüğüm metrobüs durağı artık daha farklı görünüyordu, yüzlerce kez çıkıp in...

Kiralar artıyor, nasıl ödeyeceğimizi kimse düşünmü...

Dersim’de yaşayan bir üniversite öğrencisi ve bir yeni mezun genç kadın ile yaşadıkları barınma soru...

Şiddet, güvencesiz çalışma, artan kiralar Fatma ve...

‘Esenyalı Kadın Dayanışma Derneğinden biri aradı, gittik görüşmeye. Bize yol gösterdiler. Sayelerind...