Gülsuyu’nda kadınlar İranlı kadınların direnişini konuştu
Gülsuyu Gülensu Kadın Dayanışma Evi Derneğinde çağrısıyla bir araya gelen kadınların 25 Kasım’a giderken gündemi İranlı ve Türkiyeli kadınların mücadelesi oldu.

Gülsuyu Gülensu Kadın Dayanışma Evi Derneğinde bir araya gelen kadınlar 25 Kasım’a giderken Ekmek ve Gül’den Fulya Alikoç ile İranlı kadınların direnişi ve Türkiyeli kadınların mücadelesine dair bir söyleşi gerçekleştirdi. İranlı kadınların son süreçte yaşadıkları bu büyük mücadelenin tarihi geçmişini anlatan Alikoç, bugüne kadar geçen zamanda neler yaşadıklarına da örnekler verdi. Kadınlar “Kim derdi İran’da böyle büyük bir örgütlülük ve direniş olacak. İran deyince kadınların aklına ilk gelen Molla rejimi ve baskı. Oysa göründüğü gibi olmadığı ve bu direnişin bize çok şey öğrettiği oldu” dedi.

Fulya Alikoç da İran’daki direnişten bahsederken bu direnişin çok öncesinin olduğunu anlattı. Şimdiki sürece gelene kadar kadınların birçok eylemlikler yaptığını ve iktidardan talepleri için sürekli ufak çaplarda direnişler gerçekleştirdiğini, sonrasında üretimden tüketime bütün toplumun örgütlü bir şekilde bu direnişe destek verdiği ve bunun için güçlü bir direniş olduğunu anlattı. “Mücadele etmeleri, yaşanan onca olay karşısında sonu ölüm olsa bile direnmeleri takdire şayan” dedi.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Gülsuyu'nda dayanışma: Kız çocuklarına ücretsiz sa...

'Kadınlar çocuklarının beslenmesini zor karşılıyorsa, çocuklarıyla ilgili saç kesimi gibi bir ihtiya...

Maltepe’de kadınlar 25 Kasım etkinliğinde buluştu:...

Gülsuyu Gülensu Kadın Dayanışma Evi Derneği 25 Kasım’a giderken dayanışma etkinliği düzenledi. Türka...

Nefes aldıran, kaygıyı azaltan, zihni açan yan yan...

Gülsuyu Gülensu Kadın Dayanışma Evi Derneği geçtiğimiz günlerde 25 Kasım dayanışma etkinliği gerçekl...