Gülle atma Türkiye Şampiyonu Sıla Koç da korona süreci mağduru
2019 gülle atma Türkiye şampiyonu Sıla Koç koronavirüs süreci mağduru oldu. Okulların tatil olmasıyla köyüne dönmek zorunda kalan Sıla, ekipman eksikliği nedeniyle yeterince çalışamadığını söylüyor.

Koronavirüs salgını, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de çok hızlı yayıldı. Üniversiteler dahil bütün eğitimler durdurulup, öğrenciler evlerine gönderilince, öğrenciler de mağduriyetler yaşadılar. Bu mağduriyeti yaşayanlardan birisi de güllü atma 2019 Türkiye şampiyonu Sıla Koç oldu.   

Sıla Koç henüz 16 yaşında, lise öğrencisi. Sivas Yıldızeli ilçesi Kaleköy’de yaşıyor. Babası muhtar olan Sıla Koç ile koronanın köylerdeki etkilerine ilişkin haber yaparken telefonda tanıştık.

Kaleköy Muhtarı Abidin Koç, salgının başlarında, özellikle İstanbul ve Ankara’dan köylere gelen hemşehrilerine “Gelmeyin” çağrısı yapan muhtarlardan biri idi. Sohbet arasında kızının gülle atmada şampiyon olduğunu söyledi. Böylece Sıla ile iletişime geçip, çalışmaları hakkında bilgi aldım.

Yıldızeli Kaleköy Köyü Yardımlaşma ve Kültür Derneğinin köyde düzenlediği şenlikte Cahit Sıtkı Tarancı’nın “Memleket isterim” şiiriyle de alkışları toplayan Sıla, ailesine ve köyüne ikinci gururu da şampiyon olarak yaşatmış.


BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENİ TEŞVİK ETMİŞ
“16 yaşındayım. Sivas Yıldızeli Kaleköy’ünde yaşıyorum. İlkokulu köyümdeki okulda okudum, sonrasında öğrenci yetersizliği nedeniyle taşımalı eğitim ile Kavak Köyü’nde ortaokula devam ettim” diye anlatıyor Sıla Koç. Spor ile de Kavak köyündeki bu okulda tanışmış Sıla.

Beden Eğitimi Öğretmeni Ethem Güngör teşvik etmiş Sıla’yı spora. Önce atletizm ve basketbol ile başlamış spor hayatına. Daha sonra da yine öğretmeninin teşviki ile gülle atmaya yönelmiş.

“Bu dalda başarı gösterince daha da ilerlemeye karar verdim . İlk başarımı Kırşehir’de 4. olarak elde ettim. Daha sonra ise çeşitli şehirlerde başarılarım oldu” diye anlatıyor Sıla.

Bu başarıların ardından spor lisesine gitmeye karar veren Sıla Koç, yine öğretmeni Ethem Güngör’ün desteğiyle lise sınavı için çalışmalara başlamış. Yetenek sınavında da başarılı olunca Sivas’ta Spor Lisesi’ner başlayan ve yatılı okuyan Sıla Koç, lisede Özdemir Spor Kulübü Başkanı Şenol Özdemir ile çalışmalara başlanmış. Burada da başarıları devam eden Sıla Koç, Trabzon ve İstanbul’da 1. olduğunu, İstanbul’da spor kampına katıldığını anlatıyor.

‘MUTLU EDİCİ BİR BAŞARI’ AMA ÇALIŞAMIYOR
“Bu başarı gurur verici, mutlu edici” diyerek sevincini de aktaran Sıla Koç, bu süreçte öğretmenleri ve ailesinin çok desteği olduğunu da söylüyor.

Korona salgını sonrası, okulların tatil olmasıyla köyüne dönen Sıla Koç, köyde koşu ve egzersizler yaptığını ancak daha fazla çalışma imkanı bulamadığını da söylüyor. “Ekipman yetersiz” diyen Sıla Koç, “ağırlık ve çalışma lastik bandı” ihtiyacına dikkat çekiyor. Sıla Koç şimdilerde, babasının okuldan getirdiği gülle ile de her gün çalışmalarını sürdürüyor.

İlgili haberler
‘Kadından sporcu olmaz’ diyen zihniyete karşı vole...

‘Kadınlar spor yapmaz evde oturur’ diyenlere inat, 73 Şırnak Belediyespor Kadın Voleybol Takımının v...

Banu Yelkovan: Kız çocukları kendilerine ‘yakıştır...

Spor Yorumcusu Banu Yelkovan, Türkiye’de kız çocuklarının kendilerine ‘yakıştırılan’ sporlara yönlen...

GÜNÜN SERGİSİ: Her şeye rağmen spor

Kadın sporcuları fotoğraflayan Gülşin Ketenci, kadınların sporda eşitlik ve var olma mücadelesini gö...