Gülistan Doku’nun ablası: Gülistan’ın bu şekilde yok olmasına izin vermeyelim
Dersim’de 5 Ocak’tan bu yana kayıp olan Gülistan Doku’nun ablası Aygül Doku, ‘Bize, ‘Ankara’ ya gitmeyin, sakin olun, sabredin’ denildi’ diyerek oyalandıklarını düşündüklerini belirtti.

Gülistan Doku’nun ablası Aygül Doku, “Bize, ‘Ankara’ ya gitmeyin, sakin olun, sabredin’ denildi. Tuncay Sonel’e güvenmemiz gerektiğini, bu işin altından kalkabileceğini söylediler. Biz de güveniyorduk, kızımın cesedini alabileceğimizi düşünüyorduk. Fakat bugün baktığımızda oyalandığımızı fark ettim” dedi. Başsavcının da Gülistan’ın yüzde 99 barajda olduğunu düşündüğünü söylediğini belirten Aygül Doku, buna rağmen aramaların durdurulmasının çelişkili olduğunu dile getirdi.

Munzur Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Çocuk Gelişim Bölümü 2’nci sınıf öğrencisi 21 yaşındaki Gülistan Doku, 5 Ocak’tan bu yana kayıp. Doku’nun bulunmasına yönelik başlatılan arama çalışmaları İçişleri Bakanlığı tarafından sonlandırıldı. Son günlerde olayın seyrini değiştiren dikkat çekici bilgiler ortaya çıksa da dosyada halen bir ilerleme kaydedilmedi. Doku’nun ablası Aygül Doku, yaşananlara tepki gösterdi.

‘BAŞSAVCI YÜZDE 99 SUDA DİYOR’
Vali Tuncay Sonel’in merkeze çekilmesinin ardından arama çalışmalarının sonlandığını söyleyen abla Doku, dün görüştüğü Tunceli Başsavcısının, Gülistan’ın yüzde 99 oranla barajda olduğunu söylediğini aktardı. “Madem sudaysa arama çalışmaları neden durduruldu?” diye soran abla Doku, “Başsavcılık yüzde 99 kızınız sudadır diyor. Fakat arama çalışmaları sonlandırılıyor. Peki kızımızın suyun altında olduğuna nasıl inanacağız? Veya kızımızın suyun altında olduğunu bilerek nasıl eve gideceğiz” dedi.

‘GÜLİSTAN’IMI BİZE VERSİNLER’
Birçok sorunun cevapsız kaldığını dile getiren Doku, “Kızımızın bulunmaması bir muammaydı, suda arama çalışmalarının durdurulması ayrı bir muamma yarattı. İlk günden beri Gülistan’ın intihar etmediği, öldürüldüğü üzerine gidiyordum. Fakat emniyet ve savcılık ellerindeki verilerin kendilerini suya götürdüğünü söylüyorlardı. Ben her gün onların verileriyle köprüye gidiyordum. Biz şunu istiyoruz; madem her gün işe gider gibi o köprüye gidiyoruz, Gülistan’ımızı çıkarıp bize versinler” diye konuştu.

‘OYALANMIŞIM’
Önceki Vali Sonel’in kendisine kardeşi Doku’nun bulunacağına dair sözler sarf ettiğini dile getiren abla Doku, İŞKUR Müdürü Özdemir Aktaş’ın önceki Vali Sonel’in talimatıyla sürekli yanlarında yönlendirmede bulunduğu söyledi. Aktaş’ın kendilerine durumun kamuoyu yaratılmaması için uyarılarda bulunduğunu dile getiren abla Doku, Aktaş’ın kendisine, “Halka, basına bulaşma, kimseyle konuşma, sessiz kal, basınla içli dışlı olma, sadece Tuncay Sonel’e güven, sana Gülistan’ı verecek” dediğini aktardı. Ankara’ya gideceklerini, fakat izin verilmediğini dile getiren abla Doku, bize, ‘Ankara’ ya gitmeyin, sakin olun, sabredin’ denildi. Tuncay Sonel’e güvenmemiz gerektiğini, bu işin altından kalkabileceğini söylediler. Biz de güveniyorduk, kızımın cesedini alabileceğimizi düşünüyorduk. Fakat bugün baktığımızda oyalandığımızı fark ettim” ifadesinde bulundu.

‘YARGILANACAK ÇOK İNSAN VAR’
Yeni Vali Mehmet Ali Özkan’ın Gülistan’ın dosyasını yeniden ele alacağını söylediğini aktaran Doku, şunları belirtti: “Aile olarak kızımızı bulmadan gitmeyeceğiz. Kızımızın öldürülmesini kabullenemiyoruz. Kızımız durup dururken neden intihar etsin? Gülistan kaybolmadan önce Engin Yücel, Zainal Abarakov ve eşini dövecek kadar ne olmuş olabilir? O gecedeki sır perdesi nedir? Gülistan o gece, o evden ne öğrendi? Neden o gece aydınlatılmıyor? Zainal, Gülistan kaybolduğu gece onu aramak için parka gittiğini söylüyor. Emniyet, özel ekip gitmediğini söylüyor. Engin Yücel, Zainal’ın parka gittiğini ispatlayacağını söylüyor. Engin Yücel ifadesi alındığında öylesine bu ifadeleri kullandığını söylüyor. Bu geçiştirilecek bir bilgi değil. Gülistan dosyasında yargılanacak çok insan var.”

KADINLARA ÇAĞRI
Tüm kadınlara çağrıda bulunan abla Doku, “Gülistan’ın bu şekilde yok olmasına izin vermeyelim. Herkes Gülistan’ın sesi olmalıdır. Gülistan herkesin veya bir bürokratın kızı olabilirdi. Bizim kızımız bu şekilde yok olmayı hak etmiyor” ifadelerini kullandı.

Kaynak: MA

İlgili haberler
İçişleri Bakanlığı Gülistan Doku’yu arama çalışmal...

Dersim’de şüpheli şekilde kaybolan ve 184 gündür kendisinden haber alınamayan Gülistan Doku’yu arama...

Dersim’de Gülistan Doku için düzenlenen eyleme kat...

Dersim’de kendisinden haber alınmayan Gülistan Doku’nun bulunması için düzenlenen eyleme katılan 5 ü...

Gülistan Doku’ndu, biz döküldük: Kıyıya vuran gerç...

Gülistan’dan hâlâ haber yok, yapılanlar ve açıklamalardan ‘güven’ denilen şey çıkmıyor ve Dersim’de...