Genel-İş İzmir 2 No’lu Kadın Komisyonu regl izni taleplerini dile getirecek
İZENERJİ’de çalışan işçi kadınlar, TİS’te yer alan ‘Kadınların ayda istediği bir gün izinli’ maddesinin kabul edilmesi için akşam saat 20.00’da #reglizniistiyoruz etiketiyle kampanya başlatacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesine ait İZENERJİ şirketi ile Genel-İş İzmir 2 No’lu Şube arasında toplu sözleşme görüşmeleri sürerken Kadın Komisyonu taslakta yer alan "Kadınların ayda istediği bir gün izinli" maddesinin SODEMSEN tarafından olumlu karşılanmadığını duyurdu. Genel-İş İzmir 2 No’lu Kadın Komisyonu ve sendika üyesi kadınlar bu akşam 20.00'da twitter üzerinden #reglizniistiyoruz etiketi ile taleplerini dile getirecek.

‘EŞİTLİK İSTİYORUZ’

Genel-İş İzmir 2 No’lu Şube Kadın Komisyonu yaptığı yazılı açıklamada, "Taslağımızda yer alan sosyal izin talebimiz olan 'Kadınların ayda istediği bir gün izinli sayılması' maddesi, SODEMSEN tarafından olumlu karşılanmadı. İzmir Büyükşehir Belediyesinde memur olarak görev yapan kadın arkadaşlarımıza tanınan bu hakkı biz işçi kadınlar da talep ediyoruz. Eşitlik istiyoruz. Bu nedenle üyesi olduğumuz DİSK/Genel-İş İzmir 2 No’lu Şubenin Twitter (https://twitter.com/diskgenelis?s=11 ) hesabından bu akşam saat: 20.00’de #regliizniistiyoruz etiketi ile kadın istihdamına verdiği önemi bildiğimiz İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanımız Tunç Soyer'e sesimizi duyuracağız. Bütün kadın arkadaşlarımızın haklı talebinde buluşuyoruz. Desteklerinizi bekliyoruz" dedi.

Fotoğraf: Genel-İş İzmir 2 No’lu Şube

İlgili haberler
Reglden utanmıyoruz, saklamıyoruz!

Toplum için küçük, önemsiz ve saklanması gereken bir sıçrayış gibi algılansa da, hayatında vücudunda...

GÜNÜN İLKİ: Kadın futbolcuların regl takvimine uyg...

Chelsea Kadın Futbol Takımı, performansı artırmak ve yaralanma oranlarını azaltmak için antrenman pr...

GÜNÜN HATIRLATMASI: Toplu sözleşmelerde regl izni

İzmir Barosu’nun kadın çalışanları regl izni hakkını elde etti. Bu kazanımın her yerde yaygınlaşması...