Fuhşa zorladığı eşini öldüren sanığa müebbet hapis
Antalya’da fuhşa zorladığı eşini öldüren, daha önce de cinsel saldırıda bulunduğu baldızını öldüren Özcan Işıldar hakkında müebbet hapis cezası verildi.

Antalya’da, ayrı yaşadığı eşi Nihal Işıldar’ı başından vurarak, öldüren sonra da polisi arayıp, “Karımı öldürdüm, gidin evden alın” dedikten sonra kaçtığı Mersin’de yakalanan Özcan Işıldar davasında karar verildi. Bundan 28 yıl önce de baldızını öldürdüğü ortaya çıkan Işıldar hakkında ağırlaştırılmış müebbet ve 12 yıl hapis cezası verildi.

Dava sürecinde Işıldar’ın, erkeklerle ilişkiye zorladığı eşinin görüntülerini çektiği, komşusu olan bir kadına da ters kelepçe takarak defalarca cinsel saldırıda bulunduğu ortaya çıktı. 1991 yılında da eşinin kardeşine cinsel saldırıda bulunup öldüren Işıldar’ın bir süre cezaevinde yattıktan sonra çıktığı ve şu an ‘kasten öldürme’ dahil 7 suçtan arama kaydının bulunduğu belirlendi.

Antalya 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada karar verildi. Özcan Işıldar hakkında kasten öldürme suçundan müebbet hapis, yağma ve şantaj suçlarından da 12 yıl hapis cezası verildi. Nihal Işıldar’ın ailesi ve Antalya Kadın Platformundan kadınlar kararı sevinçle karşıladı.

İlgili haberler
Antalya’da kadın cinayeti: Defalarca şikayetçi old...

Devlet yine koruyamadı: Antalya’da Nihal Işıldar defalarca şikayetçi olmasına rağmen boşanmak istedi...

Kadın cinayetlerinde gerçeklerle devletin rakamlar...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun kadın cinayetine dair açıkladığı rakamlar ile kadın örgütlerinin...

Cezaevinden izinli çıkıp 2 kadını öldüren sanık ha...

Cezaevinden izinli çıkarak, boşandığı eşi Habibe Çevik ve kardeşi Fatma Akta’yı öldüren Göksel Sağla...