‘Flormar direnişi dayanışma ile büyüyor’
Sendikalaşmak istedikleri için işten atılan Flormar işçilerine destek gün geçtikçe büyüyor. Son olarak İstanbul'dan feministler Flormar işçisi kadınlarla buluşarak direnişe destek verdi.

Feminist kadınlar sendikalaştıkları için işten atılan Flormar işçisi kadınlarla buluştu. Gebze Dilek Düğün Salonunda bir araya gelen kadınlar, kadın dayanışmasının direnişi güçlendireceğine vurgu yaptı.


Buluşma öncesi düğün salonuna doğru ‘Flormar direnişi dayanışmayla büyüyor’ pankartıyla yürüyüş yapan kadınlar yaptıkları basın açıklamasında “Biz biliyoruz ki kadınlar olarak evde ve işte çifte sömürüye maruz kalıyoruz. Ev işleri yetmezmiş gibi işe geldiğimizde de sömürünün ne kadar derin olduğunu görüyoruz. İş bırakmanın illegali yoktur, Flormar yönetiminin söylediği ‘yasadışı iş bıraktılar’ söylemi doğru değildir. Sendikal mücadele haktır. Flormar utanmadan kadınlar üzerinden reklamlar yapıyor. Flormar’ı boykot edeceğiz. Flormar’ın yüzde 51 hissesine sahip Yves Rocher sıyrılamaz bu işten onların ürünlerini de boykot edeceğiz. Biz hem evde hem işte görünmeyen emeğimize sahip çıkacağız. Flormar işçileri kazanacak” diye konuştular.


Açıklamanın ardından salona geçen kadınlar dayanışmanın ve mücadelenin kadınlar açısından önemini vurgularken işten atılan Flormar işçisi kadınlar da söz alarak işten atılma ve direniş süreçlerini kadınlarla paylaştı.

İlgili haberler
Kadın örgütlerinden Flormar’a boykot çağrısı

94 kadın ve LGBTİ örgütü, sendikalaştıkları için 120 işçiyi işten atan Flormar ve YvesRocher ürünler...

Feministlerden Flormar direnişçilerine destek

İstanbul'dan feministler 'Flormar işçilerinin taleplerinin yanındayız' diyerek Flormar işçileriyle b...

Sinemacı kadınlar Flormar işçileriyle birlikte

Kameranın önündeki-arkasındaki sinemacı kadınlar 22 gündür direnen Flormar işçilerini destek vermek...