Fişleme mi yapılıyor? | YÖK, cinsiyet değiştirmek isteyenlerin sayısını istedi
YÖK'ün tıp fakültesi bulunan üniversitelere gönderdiği yazıda, son 10 yılda "cinsiyet değiştirme talebi reddedilen, kabul edilen ve ameliyat olanların" sayısını talep ettiği iddia edildi.

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığının, cinsiyet değişikliği ameliyatlarının yapıldığı üniversitelere yazı göndererek son 10 yılda gelen taleplerin raporunun istendiği iddia edildi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Kadın Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanlığındaki profesörlerden de bilgi talep edildi. Acele olarak gönderilen yazıda, cinsiyet değiştirme talebi reddedilenlerin, cinsiyet değiştirme talebi kabul edilenlerin ve cinsiyet değiştirme talebi kabul edilerek cinsiyet değiştirme ameliyatı yapılanların yıllara göre erkek ve kadın sayısındaki dağılımı tespit edilmesi istendi.

Ayrıca gönderilen üst yazıda cinsiyet değişikliği karar sürecinin nasıl işletildiği konusunda OMÜ'den açıklama istendi.

Fotoğraf: DHA

İlgili haberler
'Yok saydıkları her alanda var olmalıyız'

Yok sayılan, nefret söylemi ve şiddete maruz kalan trans kadınlardan sadece biri Bahar. Bugün ‘Başka...

Aile yılında adaletin iflası: 10. Yargı Paketi ne...

10. Yargı Paketi, şiddet faillerine kapı aralarken kadınların güvenliğini, yaşam hakkını ve eşit yur...

'Aile yılı'nın ardından 'Aile on yılı': Erdoğan 'k...

Erdoğan, Uluslararası Aile Forumu'ndaki konuşmasında 'fıtrat', 'aile kutsaldır', 'en korunaklı liman...